خیانت گوگل به ارتش آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «breakingdefense»؛ گوگل مدتی قبل در پی اعتراضات کارمندان خود نسبت به همکاری این شرکت در پروژه ی میون (Maven) ارتش آمریکا، اعلام کرد دیگر با آنها همکاری نمی کند. در آن زمان کارمندان گوگل نامه ای را امضا کردند که نه این شرکت و نه پیمانکاران آن، نباید در تجارت جنگ حضور یافته، فناوری های نظامی تولید کنند.
رابرت ورک (Robert Work)، معاون وزیر دفاع پیشین آمریکا، توضیح داد، استفاده از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل ویدئویی احتمالا به این کشور کمک می کند که تروریست ها را شناسایی کرده و از بین ببرد. به علاوه از طریق مقابله با آنها امکان نجات مردم یا ضربه به ارتش را دارد.
ورک اشاره کرد، گوگل در اواخر سال 2017، مرکزی تحقیقاتی هوش مصنوعی جدیدیی را در چین تاسیس کرده، به صورت غیر مستقیم و غیر عمد در حال کمک به ارتش این کشور است.
گوگل از تاریخچه ی متناقضی در تاریخچه ی چین بهره می برد. فعالیت این شرکت به علت قوانین سانسور چین برای سال های متوقف شده بود؛ اما اکنون مرکز تحقیقاتی هوش مصنوعی جدیدی در این منطقه افتتاح کرده، چند صد نفر از متخصصان را استخدام کرده است.
یکی از اولویت های دولت چین تبدیل شدن به رهبر هوش مصنوعی جهان است. پکن برای دستیابی به این هدف در حال به کارگیری راهکارهای نظامی-غیرنظامی و تقویت این دو است. به همین منظور ارتش آزادی بخش خلق چین (PLA) با هر شرکت بزرگ یا دانشگاهی در ارتباط است تا از دستاوردهای آنها بهره بگیرد و سرعت توسعه ی نوآوری ها را افزایش دهد. از طرفی این کشور از طریق شیوه های مختلف سعی دارد دانش فنی مرکز هوش مصنوعی گوگل یا دیگر شرکت های خارجی را سرقت کند.
ورک نسبت به سرمایه گذاری جدید گوگل در پکن گفت:
همه ی چیزهایی که در این مرکز جریان دارند، توسط ارتش مورد استفاده قرار می گیرند.