خوش شانسی ایالات متحده و رژیم صیهونیستی در قلمرو سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، یک مقام ارشد امنیت سایبری ایالات متحده گفت که رژیم صیهونیستی از زمان حمله حماس در روز شنبه، از انجام حملات سایبری قابل توجه اجتناب کرده است، اما گفت که اگر درگیری مسلحانه بین ایالات متحده و چین رخ دهد، این لزوماً تجربه ای که آمریکا را هم شامل شود، نخواهد بود.
براندون ولز، مدیر اجرایی آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده، گفت که مقامات ایالات متحده و رژیم صیهونیستی تا به امروز چیزی جز حملات سطح پایین منع سرویس و تخریب وب ندیده اند؛ حملاتی که از سوی عوامل کمتر پیشرفته و نه هکرهای نخبه دولتی، رایج هستند.
ولز که روز پنجشنبه در یک رویداد آنلاین صحبت کرد، گفت آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت در تماس نزدیک با اداره سایبری رژیم صیهونیستی است تا اطمینان حاصل شود که همه اطلاعات و بینش ها به اشتراک گذاشته می شود.
ولز گفت:
بدیهی است که حملات، وحشتناک بودند. اما ما در حوزه سایبری خوش شانس بوده ایم. در حال حاضر حملات سایبری قابل توجهی صورت نگرفته است.
حساب رسمی رسانه های اجتماعی اداره سایبری رژیم صیهونیستی نیز در توییتی در 7 اکتبر همین ارزیابی را به اشتراک گذاشته بود.
ولز گفت که علیرغم سابقه فعالیت ایران در فضای سایبری و اقدامات قبلی برای مداخله در انتخابات ایالات متحده، ایران فعالیت سایبری در خاورمیانه را افزایش نداده است.
ولز در ادامه گفت:
ما دائماً به دنبال آنچه میتواند مهمتر باشد هستیم. ما خوش شانس هستیم که رژیم صیهونیستی عملیات امنیت سایبری بسیار پیچیده ای در دولت و بخش خصوصی آنها دارد. ما به توانایی های آنها اعتماد زیادی داریم. اما این زمان برای رژیم صیهونیستی بسیار چالش برانگیز خواهد بود.
تهدید زیرساخت های حیاتی توسط چین
ولز گفت که فعالیت سایبری چین در دهه گذشته از تمرکز اصلی بر جاسوسی اقتصادی و سیاسی به چیزی تبدیل شده که یک چالش استراتژیک واقعی است. در صورت بروز درگیری با پکن، چین زیرساختهای حیاتی ایالات متحده را برای عملیاتهای مخرب هدف قرار خواهد داد تا بر تصمیمگیری تأثیر بگذارد، هراس اجتماعی ایجاد کند و به اقدامات ایالات متحده برای انتقال قدرت به آسیا آسیب برساند.
ولز در این باره افزود:
اگر میخواهیم از آزادی عمل در صحنه ژئوپلیتیک لذت ببریم و میخواهیم این توانایی را داشته باشیم که بتوانیم از دوستان و متحدان خود در سراسر جهان دفاع کنیم، نمیتوانیم اجازه دهیم کشورهای متخاصم مانند چین وارد زیرساختهای حیاتی ما شوند و آن را در معرض خطر قرار دهند.
او گفت که ایالات متحده در حال درک بهتری از انگیزههای فعالیت سایبری چین در دهه گذشته است، و آشکار میکند که به خطر افتادن زیرساختهای حیاتی نه برای اهداف جاسوسی، بلکه برای پیشبرد بدافزارها رخ داده است.
به گفته ولز، برخی از سیستمهای هدف چین مانند سیستمهای کنترل در تاسیسات نفت و گاز هیچ ارزش اطلاعاتی ندارند.
ولز گفت:
آنها احتمالاً در صورت وقوع یا در آستانه درگیری این کار را انجام خواهند داد. دوره های بسیار محدودی وجود دارد که آنها واقعاً چنین حمله ای را انجام می دهند. اما عواقب انجام چنین عملیاتی آنقدر قابل توجه است که رسیدگی به آن نیاز به فوریت و توجه بسیار دارد.
با توجه به اینکه ایالات متحده قادر به توقف یا دفاع کامل در برابر هر گونه استثمار بالقوه چین نیست، ولز گفت که این کشور به انعطاف پذیری نیاز دارد تا به آن اجازه دهد حتی در مواجهه با یک عامل تهاجمی به فعالیت خود ادامه دهد.
او خاطرنشان کرد که با افسران مدیریت اضطراری هر ایالت درباره آماده شدن برای اختلالات صحبت کرده است.
ولز گفت:
زیرساختهای ما باید انعطافپذیری عملیاتی داشته باشند تا حتی در مواجهه با تخریب، حتی اگر سیستمهای آنها مورد حمله قرار بگیرند، بتوانند به عملکرد حیاتی خود ادامه دهند. آب باید به جریان خود ادامه دهد حتی اگر فناوری کنترل عملیاتی که آنها استفاده می کنند از بین برود. تا جایی که به هوش مصنوعی مربوط می شود، آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت با شرکت ها کار خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که امنیت داخلی آن وجود دارد.
ولز با صنعت کار کرده است تا اطمینان حاصل کند که فناوری هوش مصنوعی که به بازار می آید هم از نظر طراحی ایمن است، هم به طور پیش فرض ایمن است و هم در استقرار ایمن است.
ولز در پایان گفت:
جایی که ما شروع میکنیم تأثیر فوقالعادهای در سطح جهانی بر ظاهر این سیستمها و امنیت ایجاد شده خواهد داشت. ما میخواهیم با این شرکتها کار کنیم تا بتوانیم تا حد امکان سود ببریم و از این سیستمها برای محافظت در برابر تهدیدات افزایشیافته چین یا دیگر عوامل تهدید استفاده کنیم.