خوش شانسی انگلستان در برابر حملات سهمگین سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سیارن مارتین، رئیس مرکز امنیت سایبری ملی انگلستان، مدعی شد انگلستان با خوششانسی موفق شده است در برابر حملات مخرب سایبری ایستادگی کند و امیدواریم که این خوششانسی ادامه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خودش، هشدار داد که یک حمله مخرب سایبری به انگلستان، موضوعی است که قطعیت دارد و دیگر نمیتوان با اماواگر از آن یادکرد، بلکه باید به دنبال زمان وقوع حمله بود و برای مقابله با آن برنامهریزی کرد. بر این اساس، حملات سایبری به سامانههای انتخاباتی و زیرساختهای انرژی، چالش بسیار بزرگی برای انگلستان است و خطر آن، رشد قابلتوجهی داشته است.
مارتین، با برشمردن حملات سایبری طی 15 ماه اخیر به انگلستان، اعلام کرد که این کشور بهسختی و به کمک شانس در برابر حملات دسته یک که باهدف تخریب سامانههای انرژی و مالی صورت پذیرفته، ایستادگی کرده است. البته به اعتقاد این مقام انگلیسی، این کشور، تنها کشوری نیست که حملات مخرب سایبری روی آن انجام میشود و سایرین، نظیر آمریکا، فرانسه و بخشهای دیگری از اروپا نیز به آن دچار هستند.
رئیس مرکز امنیت سایبری ملی انگلیس، در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامه گاردین گفت: «من گمان میکنم که حملات سایبری، موضوعی است که حتماً اتفاق خواهد افتاد و اماواگر ندارد و اگر ما خوششانس باشیم، میتوانیم تا پایان دهه، حداقل یک حمله سهمگین سایبری یا حملات دسته یک را تجربه نکنیم.»
این مقام امنیتی اضافه کرد که ایمن بودن صددرصدی در برابر حملات سایبری، امری غیرممکن است و برخی حملات، درنهایت انجام میشوند، اما باید تلاش کرد تا جلوی گسترش خسارت را گرفت.
مقامات انگلیسی، طی ماههای اخیر، بارها و بارها بر این موضوع تأکید کردهاند که کشورهایی نظیر روسیه در اروپا، برای هر دو بخش نظامی و غیرنظامی کشورهای اروپایی، یک تهدید عمده بهحساب میآیند.
یکی از شدیدترین حملات سایبری که در چند ماه گذشته انگلستان و کشورهای اروپایی را هدف قرار داد، حمله سایبری واناکرای بود که توانست خسارتهای گستردهای را متوجه بخش بهداشت و درمان انگلستان کند. البته کارشناسان، این حمله را در گروه دوم دستهبندی کردند چرا که به اعتقاد آنها، این حمله، خطر جانی متوجه شهروندان انگلیسی نکرد. بر اساس دستهبندیهای موجود، حملاتی در دسته اول قرار میگیرند که باعث بروز خسارت به جان مردم شوند.
مرکز امنیت ملی سایبری انگلیس، مدعی است بهعنوان بازوی اجرایی سازمان ارتباطات دولتی این کشور (GCHQ)، مسئولیت مشاوره دادن به سازمانهای دولتی و خصوصی در این کشور درزمینه حملات سایبری را بر عهده دارد و به آنها برای مقابله در برابر حملات سایبری کمک میرساند.
مارتین، در قسمت دیگری از صحبتهای خودش در مورد کشورهای سازمان دهنده حملات سایبری به انگلستان و سایر متحدین اروپایی این کشور گفت: «همانند کره شمالی، کشورهای دیگری نظیر روسیه، چین و ایران، از توانایی انجام دادن نفوذهای مخرب سایبری برخوردار هستند. برخی از حملات صورت پذیرفته، پایهای جاسوسی دارند و برخی دیگر به دنبال یافتن آسیبپذیریها در زیرساختهای حیاتی، برای بهرهبرداری در حملات دیگر هستند.»
وی ادامه داد: «آن چیزی که ما در حملات صورت گرفته از جانب روسها شاهد هستیم، انجام حملات سرقت اطلاعات، بهمنظور استفاده در حملات بعدی است؛ اما روسیه از روشهای محافظهکارانهتری برای این کار، نسبت به سایر کشورها استفاده میکند.