خلأ آموزش امنیت سایبری در دانشگاههای آمریکا
به گزارش واحد امنیت سایبریبان، سایت کلود پسیج (CloudPassage) بهتازگی گزارشی منتشر کرده که در آن به سیستم دانشگاهی آمریکا به خاطر شکست در ایجاد موقعیت بهتر برای رشتههای امنیت سایبری انتقاد کرده است.
سایت کلود پسیج با استناد به گزارشی که توسط پایگاه اخبار آمریکا و جهان (U.S. News & World) در سال 2015 منتشرشده، ادعا کرده است که در 10 رشته برتر علوم رایانهای و برنامههای مهندسی این کشور حتی یک دوره امنیت سایبری نیز برای فارغالتحصیلان در نظر گرفته نشده است. تنها در بین 36 رشته برتر، دانشگاه میشیگان که در رتبه دوازدهم دانشگاههای آمریکا قرار دارد، در زمینه امنیت سایبری رشتههایی را ارائه داده است.
به گفته رابرت توماس (Robert Thomas)، مدیر ارشد اطلاعاتی پایگاه پسیج کلود، 200 هزار فرصت شغلی در زمینه امنیت سایبری در آمریکا وجود دارد و این در حالی است که همزمان با رشد روزافزون تهدیدهای سایبری، شکاف تخصصی بین فعالان امنیت سایبری و استعدادهای مردمی در حال گسترش است.
این مقام امنیتی دلایل زیادی برای اینکه چرا امنیت سایبری نمیتواند سهم درست خود را از فارغالتحصیلان رشتههای دانشگاهی به دست آورد ارائه کرده است. دلیل اول این است که امنیت سایبری تبدیل به رشتهای خاص شده که دانشجویانی بهمنظور دریافت مدرک آن بهصورت خاص در مقاطع کارشناسی و ارشد آموزش میبینند و فارغ التحصیل میشوند. شرایطی آموزشی این رشته طوری است که ایجاد آن برای مدارس و صنایع دیگر بهآسانی امکانپذیر نیست.
وی افزود: بهطور واضح مشخص است که امنیت سایبری بهاندازه ساخت و تولید نرمافزارهای زرقوبرق دار درک نشده است. با توجه به نمودار تقاضای عمومی به رشتههای امنیت سایبری مشخص است که چرا مردم ترجیح میدهند که در رشتههای دیگری مانند تولید نرمافزارهای رایانهای شروع به کارکرده و به درآمدزایی سریع برسند.
به گفته این مدیر ارشد، موقعیت بدی است که در میان 121 دانشگاهی که در این گزارش بررسیشدهاند تنها دانشگاه آلاباما برای فارغالتحصیلی در این رشته سه کلاس در نظر گرفته است.
شایانذکر است که سال گذشته میلادی دانشگاه آلاباما از طرف سازمان امنیت ملی آمریکا بهعنوان دانشگاه پیشرو در زمینه امنیت سایبری به رسمیت شناخته شد.
همچنین دانشگاه مرکزی میسوری نیز امسال در تلاش برای پیگیری سیاستهای امنیت سایبری دولت آمریکا، به ارائه مدرک کارشناسی ارشد علاوه بر دوره کارشناسی در این دانشگاه پرداخته است.