خطر نابودی سامانه های ژاپن
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ برنامه نویسان تا پیش از آغاز سال 2 هزار (Y2K) به منظور صرفه جویی در داده های به کار رفته تاریخ میلادی را با دو رقم به نمایش می گذاشتند؛ اما با نزدیک شدن به یک ژانویه سال 2 هزار مشخص شد رایانه ها نمی توانند تشخیص دهند دو صفر اضافه مربوط به کدام سال است و به یک صد سال قبل و 1900 باز می گردند. این مسئله ممکن بود اختلالات گسترده ای را در زیرساخت های بانکی، حمل و نقل، تجاری و بسیاری موارد دیگر به وجود آورد که با صرف هزینه های هنگفت برطرف گردید.
بعد از گذشت 18 سال از رفع باگ 2 هزار، به نظر می رسد ژاپن، خود با مسئله ای مشابه مواجه شده است که اگر تا آوریل سال 2019 برطرف نگردد، سامانه های این کشور با اختلال جدی مواجه شده، از کار بیفتند. در تاریخ یاد شده دوره ی امپراتوری فعلی پایان می یابد.
آکی هیتو (Akihito)، امپراتور فعلی ژاپن از سال 1989 به این کشور حکومت می کند. وی قرار است در پایان آوریل 2019 از سمت خود کنارگیری کند و پسرش را به عنوان جانشین انتخاب کرده است. در تقویم ژاپنی نام هر دوره بر اساس قوانین امپراطورهای همان عصر تدوین می شود. نرم افزارهایی که بر پایه تقویم ژاپنی عمل می کنند باید با نام دوره سازگار شوند؛ اما برای ادامه پیدا کردن این هماهنگی باید نام دوره ی جدید انتخاب شده، امکان آزمایش و تحول آن به برنامه ها داده شود.
با وجود این مقامات دولتی هنوز نام عصر بعدی را اعلام نکرده و به دلایل فرهنگی قصد انجام این کار را نیز ندارد؛ زیرا این کار را بی احترامی به امپراتور فعلی خود می دانند.
یکی از کارشناسان امور داخلی و بین المللی ژاپن توضیح داد: بخش هایی متعددی مانند خدمات پست، سامانه های حمل و نقل و بانک ها با مشکل مواجه خواهند شد. همچنین در سابقه ی مالیات های پرداخت شده اختلال به وجود می آید. حتی ممکن است دیگر نتوان از خودپردازها پول برداشت کرد.
تقویم ژاپنی تقریبا در همه ی اسناد دولتی استفاده می شوند و به دلایل سیاسی و فرهنگی در سازمان های دولتی، عمومی و مالی مورد استفاده قرار می گیرد. البته به نظر می رسد شرکت های ژاپنی که با مراکز خارج از این کشور همکاری داشته و از تقویم میلادی استفاده می کنند تحت تاثیر قرار نگیرند.