خبرنامه تحلیلی فناوری اطلاعات (27 خرداد تا 1 تیر 96)
در مطلب پیش رو خلاصهای از تعدادی از مهمترین اخبار فناوری اطلاعات هفته به همراه تحلیل آن قابل مشاهده هستند.
1)ساخت مسیریابی در ردهی پتابایت:
نوکیا برای مقابله با حجم عظیم دادههای مذکور یک تراشهی جدید مسیریاب تجاری با نام «FP4» را با قابلیت پردازش 2.4 ترابیت در ثانیه را معرفی کرد که عملکردی 6 برابر قدرتمندتر از نمونههای امروزی دارد.
محققان اشاره کردند FP4 اولین نمونه در نوع خود است که توانایی انتقال جریان دادهها با ظرفیت ترابایت را دارد و میتواند راه دستیابی به مسیریابهای ردهی پتابیت را نیز بگشاید. با ترکیب چند عدد از این تراشه روی یک مدار میتوان به هدف یاد شده دست یافت.
تحلیل:
با توجه به گزارش آزمایشگاه بل نوکیا (Nokia Bell Labs)، به طور قطع با گذشت زمان دادهها و ابزارهای متصل به اینترنت بیشتر میشوند و تا سال 2022 ترافیک جهانی اینترنت از مرز 330 پتابیت در ماه نیز عبور خواهد کرد. به همین دلیل وجود ابزارهایی که بتوانند این ظرفیت را تحمل کرده و باعث کند شدن انتقال اطلاعات یا از کار افتادن و سامانهها نشوند، ضروری به نظر میرسد.
تراشه FP4 میتواند ترافیک دادهها را مدیریت کرده و با تجزیهوتحلیل آنها حملات سایبری و اختلال سرویس توزیع شده (DDOS) را شناسایی کند در نتیجه امنیت مراکزی که از آنها استفاده میکنند به شکل بهتری تأمین خواهد شد.
2) اهدای مدال به دختران سایبری
سازمان گرل اسکات آمریکا (Girl Scouts) قصد دارد با همکاری با شرکت امنیتی «پالو آلتو نتورک» (Palo Alto Networks)، مسائل امنیت سایبری را به دختران خردسال و نوجوان این کشور آموزش بدهد.
وی توضیح داد، به دختران جوانتر در زمینهی حریم خصوصی، مزاحمتهای سایبری و حفاظت از خودشان در محیطهای آنلاین آموزش داده میشود. در مقابل دختران بزرگسالتر، برنامهنویسی را فرا میگیرند تا به یک هکر کلاه سفید تبدیل شده و توانایی ایجاد دیوارهای آتشین (firewalls) و کار با آنها را به دست میآورند.
تحلیل:
کارشناسان توضیح دادند با توجه به بعضی گزارشها پیشبینی میشود تا سال 2020، حدود 1.5 میلیون موقعیت شغلی امنیت سایبری به وجود بیاید. با وجود این تعداد داوطلبان آن بسیار کمتر از میزان حدس زده است. از طرفی هماکنون بیش از 1.8 میلیون دختر در گرل اسکات عضو هستند و آموزشهای سایبری یاد شده فاصله و شکاف ایجاد شده بین پسران و دختران را به حداقل رسانده یا از بین خواهد رفت و نیروی انسانی مورد نیاز نیز تأمین میشود.
3) مبارزه در محیطهای ساحلی
سازمان دارپا معتقد است مهاجمان دولتی و غیر دولتی به شکل بهتر و سریعتری با محیطهای شهری انطباق پیدا کرده و از فناوریهای تجاری پیشرفتهی موجود در آن استفاده میکنند و این موضوع یک نقطه ضعف برای نیروهای اعزامی آمریکایی به شمار میآید.
دارپا با هدف مقابله با چالش یاد شده برنامهی جدیدی را با نام «پروتئوس » (PROTEUS) برای ایجاد نوعی ابزار دیجیتالی قدرتمند آغاز کرد که میتواند مفاهیم عملیاتی شهری جدیدی را به وجود آورد. این برنامه تأکید ویژهای روی شهرهای ساحلی دارد؛ زیرا کارشناسان معتقدند به احتمال زیاد نبردهای آینده در چنین محیطهایی رخ خواهد داد.
تحلیل:
محیطهای ساحلی یکی از اصلیترین و راهبردیترین مناطق هر کشور به حساب میآید؛ زیرا بخش عظیمی از تعاملات تجاری آنها از طریق مسیرهای آبی صورت میگیرد و به همین دلیل دفاع از در برابر دشمن و جلوگیری از تصاحب آن یک نکتهی کلیدی به حساب میآید؛ زیرا شاه راه کمکرسانی و اقتصادی به مناطق را با مشکل مواجه کرده و کشور را در بحران فرومیبرد.
از طرفی نیروی دریای آمریکا یکی از راهبردیترین بخشها اصلی نظامی این کشور به شمار آمده و وزارت دفاع نیز حساب ویژهای روی آنها باز کرده است. مقامات آمریکایی ادعا میکنند استفاده از ابزارهای دیجیتالی و فضای سایبری به تفنگداران اجازه میدهد در زمان انجام عملیاتها به شکل بهتری محیط را بشناسند و با نفوذ به زیرساختهای شهری یا فناوریهای موجود در آن شرایط را به نفع خود تغییر بدهند.
4) توسعه سواد دیجیتالی آمریکا
رهبران فناوری اطلاعات آمریکا به تازگی نشستی را با دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا برگزار کردند. در این نشست موضوعاتی مانند افزایش سواد دیجیتال مردم، بهبود تجهیزات و ایجاد تحول در فناوریهای دولتی است.
ترامپ در نشست مذکور اهداف خود را برای ذخیرهسازی 1 تریلیون دلار در طول دههی آینده و بروزرسانی خدمات دولتی توضیح داد.
مدیران فناوری حاضر در نشست یاد شده اصرار داشتند دولت برای کاهش هزینههای فناوری باید در همهی سطوح از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده کند. همچنین پیشنهاد شد در تمامی مدارس دولتی به کودکان برنامهنویسی آموزش داده بشود.
دونالد ترامپ که مدتی قبل قانون منع مهاجرت را وضع کرده بود؛ در طول نشست اعلام کرد رهبران فناوری از این پس میتوانند نیروی کاری مورد نظر خود را به خدمت بگیرند.
تحلیل:
بر اساس گزارشهای ارائه شده در نشست مذکور عمر تعدادی از مراکز دادهی موجود در آمریکا به بیش از 25 سال میرسد و به همین دلیل امکان ارائهی خدمات و تأمین امنیت به شکل مناسبی وجود ندارد و هزینههای بسیاری صرف نگهداری آنها میشود. بروزرسانی تجهیزات باعث خواهد شد تا علاوه بر بهبود کیفیت خدمات، در بخشی از هزینهها صرفهجویی شده و بتوان از آن در بخشهای دیگری استفاده کرد.
از طرفی افزایش سواد دیجیتال و آموزش برنامهنویسی به مردم و کودکان باعث خواهد شد تا علاوه بر سطح تواناییهای مردم بتوان از آنها در مشاغل مرتبت با فناوری اطلاعات استفاده کرد؛ زیرا بسیاری از کارشناسان معتقدند تعداد نیروهای آموزشدیده برای مشاغل سایبری بسیار کمتر از میزان موردنیاز است.