about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

حمله مجدد به شرکت های نفت و گاز آسیای غربی

کارشناسان امنیتی ادعا می‌کنند که گروهی جدیدی از هکرهای ایرانی به زیرساخت‌های نفت و گاز واقع در آسیای غربی حمله کرده‌اند.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ پژوهشگران امنیتی به تازگی گروه هکری جدیدی را به نام لایسیوم (Lyceum ATP) شناسایی کرده‌اند.

شرکت امنیتی سکیور ورک (SecureWorks) ادعا می‌کند فعالیت‌های گروه یاد شده به APT34 و APT33 شباهت دارند. تیم‌هایی هکری که محققان ادعا می‌کنند وابسته به دولت ایران هستند. شرکت دراگوس نیز به طور جداگانه مدتی قبل در گزارشی گروه مذکور را شناسایی کرده و نام هگزان (HEXANE) را روی آن‌ها گذاشته بود. با وجود این هیچ دلیل واضح و قابل استنادی وجود ندارد که ادعای مطرح شده را اثبات کرده، آن را به ایران مرتبط بکند.

محققان توضیح دادند، لایسوم در سال 2019 شناسایی شد؛ اما از اواسط 2018، تاکنون به شرکت‌های نفت و گاز و اپراتورهای مخابراتی منطقه‌ی آسیای غربی حمله سایبری کرده است. این گروه موفق شد بیش از یک سال بدون این که شناسایی شود در سیستم‌ها فعالیت کند.

هکرها با استفاده از ارسال ایمیل اسپیر فیشینگ (spear phishing) حاوی فایل اکسل آلوده به شرکت‌های نفت و گاز حمله‌ی خود را آغاز می‌کردند. این اهداف مدیران، کارشناسان فناوری اطلاعات و منابع انسانی شرکت‌های یاد شده بودند. زمانی که قربانی روی فایل کلیک کرده و آن را دریافت می‌کرد، بدافزاری جدیدی به نام «دان بات» (DonBot) روی رایانه‌ی فرد دانلود می‌شد. این نرم‌افزار مخرب پس از قرار گرفتن روی سامانه، شروع به اسکن شبکه و انتشار خود روی دیگر بسترهای آسیب‌پذیر می‌کند. از قابلیت‌های آن می‌توان به سرقت اعتبارنامه‌ها، اطلاعات حساب‌های کاربری و قرار دادن یک کی‌لاگر (Key logger) روی سیستم آلوده است.

پژوهشگران معتقدند لایسیوم فعالیت خود را از آپریل 2018 آغاز کرده است. این موضوع با توجه به دامنه‌های ثبت شده و رخ دادن اولین موج حملات آن‌ها با تمرکز روی آفریقای جنوبی مطرح می‌شود. محققان ادعا می‌کنند گروه یاد شده در فوریه 2019، ابزارهای خود را علیه چندین نرم‌افزار شناسایی بدافزار آزمایش کرده و در می 2019 نیز کمپین خود را برای حمله شرکت‌های نفت و گاز خاورمیانه راه‌اندازی کرده‌اند.

پژوهشگران هشدار دادند: «با وجود این که حملات فعلی گروه لایسیوم روی کشورهای آسیای غربی متمرکز است؛ اما به این معنی نیست که زیرساخت‌های دیگر مناطق در خطر حمله این گروه قرار ندارند.»

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.