حمله سایبری و تغییر نتایج انتخابات عراق
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ انتخابات زودهنگام پارلمانی یکشنبه هفته گذشته برگزار شد و با اعلام نتایج اولیه از سوی کمیسیون انتخابات عراق بیشتر گروه ها و جریان های سیاسی به روند اعلام نتایج و فرایند شمارش آرا اعتراض کردند . از آنجا که رای گیری هم به صورت الکترونیکی و هم به صورت دستی بوده ، مسئولین و مقامات عراقی اظهاراتی را در مورد تقلب ، هک و تغییر نتیجه انتخابات به نفع گروهی خاص بیان کرده اند.
«حیدر البرزنجی» تحلیلگر سیاسی عراقی با اشاره به عملکرد آشفته کمیساریای عالی انتخابات عراق فاش کرد:
حمله سایبری انجام شده و نتایج انتخابات هک شده است.
وی افزود:
اراده داخلی و خارجی بر دستکاری در انتخابات بوده است. گروههای سیاسی شواهد واقعی درباره تقلب در انتخابات دارند.
«مهند مصطفی» عضو تیم رسانهای کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد:
ما تاکنون بیش از 1250 شکایت دریافت کردهایم. ما شکایاتی که همراه با شواهد و مدرک باشد را بررسی میکنیم و آنرا با آنچه نزد کمیساریا است، تطابق میدهیم و سپس به شورای کمیسران ارجاع و از آنجا به هیئت قضایی ارجاع داده خواهد شد. اما اعتراضات بیشتر از این هاست و معترضان معتقدند که این سخنان نمایشی و فرمایشی ست.
از آنجا که شمارش آراء به شکل الکترونیکی صورت گرفته،همین امر تردیدهایی را درباره احتمال تاثیر و نفوذ برخی طرفهای خارجی بر نتیجه انتخابات برانگیخته است؛ به ویژه اینکه پیش از برگزاری انتخابات نیز اخباری درباره تلاش شماری از کشورها از جمله آمریکا و عربستان و امارات برای تاثیرگذاری بر انتخابات عراق منتشر شده بود.
«حسن فدعم» عضو ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق گفت:
نتایج انتخابات غیرواقعی است. آنچه شک ما را بیشتر میکند، مخالفت کمیساریای عالی انتخابات با شمارش آرا است.
وی افزود: تا به این لحظه ما 1680 شکایت داریم اما برخی به دنبال این هستند که اوضاع به همین منوال پیش برود.
فدعم گفت:
گروههای سیاسی تا به این لحظه به دنبال آرام کردن مردم برآمدهاند. مردم مخالف نتایج انتخابات هستند. بیانیه هیئت هماهنگی شیعی تهدیدکننده نبود بلکه درباره خشم عمومی و تهدید امنیت اجتماعی هشدار داد.
وی خواستار تکرار انتخابات با نظارت شد و بیان کرد: پذیرش تقلب، خیانت به مردم است. گفتگو برای تشکیل دولت به معنی تحمیل امر واقع است و میلیونها نفر ساکت نخواهند ماند. بازشماری آرا روند اشتباه را درست میکند.
سرور ها در امارات
«اشواق کریم» نامزد ائتلاف فتح اعلام کرد:
کمیساریای عالی انتخابات عراق فقط باید به شمارش دستی آرا روی آورد. مخالفت «پلاسخارت» نماینده سازمان ملل در امور عراق با انجام شمارش دستی آرا، گواهی بر تقلب در انتخابات است.
وی افزود:
اشتباه اصلی موافقت کمیساریا بود با اینکه سرورها در امارات باشد که دشمنی با عراق به ویژه حشد شعبی دارد.
اشواق کریم گفت: نتایج را امارات با همکاری رژیم صهیونیستی رقم زد.
برخی اطلاعات حاکی از همکاری امارات و رژیم صهیونیستی برای تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات عراق است. گزارشها نشان میدهد که به دلیل وجود سرورهای دستگاه های رایانه ای شمارش آرا در امارات و همچنین تملک ابوظبی بر ماهواره ای که نتایج انتخابات را از صندوقهای رای به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق انتقال میدهد، احتمال تسلط اماراتیها بر نتیجه انتخابات وجود دارد
«محمد کریم الساعدی» تحلیلگر سیاسی عراق گفت :
کشورهایی همچون آمریکا و متحدانش با فعالیتهای سایبری نتیجه انتخابات را تغییر داده اند. این طرفها میخواهند دولتی را که به منافع امریکا رسیدگی میکند در عراق روی کار بیاورند و شواهد نشان میدهد که نتایج انتخابات از طریق ماهواره تحت کنترل امریکا و متحدانش قرار دارد و نتایج رای گیری بعد از رسیدن به ماهواره و ارسال مجدد آن برای کمیساریا جهت تایید، تغییر کرد.
«کامل البیاتی» تحلیلگر سیاسی عراقی گفت:
تنها راه خروج از بنبست سیاسی کنونی، شمارش دستی آراء همه صندوقهاست.
وی افزود: در صورتی که مشکل حل نشود و اعتراضات نادیده گرفته شود، سناریوی اعتراضات سال 2019 تکرار خواهد شد و دولت ساقط خواهد شد. این سبب وارد شدن کشور به هرج و مرج خواهد شد. کمیساریا فرصت طلایی برای ممانعت از رفتن عراق به سوی پرتگاه خطرناک دارد.
این تحلیلگر عراق راه ممانعت از بحران در عراق را روی آوردن کمیساریای عالی انتخابات عراق به شمارش دستی آراء همه صندوقها و تطبیق نوارهای این صندوقها با برگههای رأی دانست.
به هرحال راه حل اکثر احزاب و سیاسیون بازشماری آرای دستی و مقایسه آن با آراء الکترونیکی است و در صورت عدم این اقدام به نظر می رسد اتفاقات و حوادثی همانند اتفاقات ماه اکتبر 2019 در انتظار عراق باشد.