حمله سایبری به ونزوئلا، حتمی نیست
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ نیکلاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا در نطق تلویزیونی اعلام کرد که ترامپ مسئول حمله سایبری به این کشور است. وی افزود که دونالد ترامپ، شخصاً مسئول این تهاجم است. طی این حمله سایبری، از هفتم مارس، ساکنان دستکم ۲۰ ایالت از مجموع ۲۳ ایالت ونزوئلا، برق نداشتند.
کارشناسان امنیتی شرکت دولتی «کورپوالک» ونزوئلا، اعلام کردند که این خاموشیها و قطعی برق، به علت وقوع حادثهای در نیروگاه برق آبی سیمون بولیوار است.
اما رسانههای داخلی ونزوئلا هم، در این خصوص، اعلام کردند که جریان برق در مناطقی از برخی ایالتهای این کشور -که پیشتر وصل شده بود- دوباره قطع شده است و بسیاری از نقاط، با مشکل بیبرقی، مواجه شدهاند.
جف میدلتون (Jeff Middleton)، مسئول ارشد شرکت (TheVault) –که درخصوص ارزهای دیجیتال، فعالیت میکند- طی گزارشی، اعلام کرد که حمله به نیروگاه برق آبی ونزوئلا، از طریق یک ویروس کامپیوتری انجام شده و ممکن است بازیگر اصلی این رویداد، ایالات متحده باشد.
این کارشناس امنیت سایبری به خبرگزاری «AFP» فرانسه گفت:
اما امکان دارد که این رویداد، یک اشتباه از درون ونزوئلا باشد.
بهطور کلی، درصورتی که قصد نفوذ، یا حمله سایبری به زیرساختهای انرژی را داریم، باید این تجهیزات را شناسایی نماییم، تا بتوانیم آنها را تحت تأثیر قرار دهیم. چیزی که قصد دور زدن آن را داریم، ویژگیهای امنیتی تأسیسات نام برده است.
میدلتون بهعنوان مثال، به ویروس استاکسنت (stuxnet) اشاره کرد. این ویروس، مشکلات قابل توجهی برای برنامه هستهای ایران در سال 2010 بهوجود آورد.
در نمونهای دیگر، «Basically» روشی است که برای قرار دادن ویروس در رایانههای سامانه کنترل صنعتی تجهیزات کشور هنگکنگ، رؤیت شده است.
همچنین در دسامبر سال 2016، به زیرساختهای انرژی اوکراین حمله شد که درنتیجه آن، برق این کشور قطع شد و مشکلاتی پدید آمد.
در پایان باید گفت:
تاکنون حملات سایبری گسترهای، مشاهده شدهاند و سمتوسوی جنگ سایبری به خود گرفتهاند که باید برای مقابله با آنها، چارهاندیشی مناسب، صورت گیرد.