حمله سایبری به مؤسسه بیمه ملی اسرائیل
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبریان؛ مؤسسه بیمه ملی رژیم صهیونیستی، بیتوآ لئومی (Bituah Leumi)، اعلام کرد که وبسایت مؤسسه به دلیل یک حمله سایبری از کار افتاده است؛ ایجاد اختلال در وبسایت همچنین منجر به نقص در مرکز تماس و اساساً ناتوانی در پاسخگویی به سؤالات شد.
مؤسسه بیمه ملی اسرائیل (NII) گفت که روش حمله به این صورت است که وبسایت با اطلاعاتی بارگذاری شده که معمولاً به عنوان حمله انکار سرویس (DoS) شناخته میشود. بنابر ادعای مؤسسه، به پایگاه داده آن نفوذ نشده و هک تا کنون فقط محدود به تداخل در عملکرد وبسایت بوده است.
سخنگوی اداره سایبری ملی اسرائیل (INCD)، که برای کمک به نهادهای دولتی و خصوصی در صورت فراتر بودن هک از تواناییهای دفاع سایبری داخلی سازمانها وارد عمل میشود، مدعی شد که تا کنون مؤسسه بیمه ملی اسرائیل خودش این هک را مدیریت کرده است.
کارشناسان اسرائیلی ادعا کردند که دلیل درگیر نشدن اداره سایبری ملی اسرائیل این بوده که هک لزوماً تهدیدی جدی برای ایجاد آسیب ملی گستردهتر نبوده، اگرچه میزان تأثیر هک هنوز در حال بررسی است.
محققان معتقدند که اسرائیل و ایران از ماه آوریل سال گذشته درگیر یک جنگ سایبری شدهاند و هر 2 طرف نهادهای بخش دولتی و خصوصی یکدیگر را مورد حمله قرار دادهاند و البته این جنگ در ماههای اخیر تشدید شده است.
هنوز اینکه هکرها، دولتی یا یک گروه جنایتکار با پشتوانه دولت بودهاند، مشخص نشده است. در گذشته، هک کردن یک آژانس دولتی بزرگ نشانه این بود که مهاجمان دولتی هستند، اما گروههای جنایتکار پیچیدهتر شدهاند.
در ماه اکتبر امسال، اداره سایبری ملی اسرائیل هشداری کلی به مشاغل اسرائیلی صادر کرد تا از حملات سایبری احتمالی آگاه باشند، زیرا با افزایش تلاشهای هک مواجه شده است.
این هشدار پس از آن صادر شد که یک بیمارستان اسرائیلی با یک حمله سایبری باجافزاری بزرگ مواجه شد که در آن سیستمها از کار افتادند و بازگشت آن به حالت عادی شاید چندین ماه طول بکشد.
در ماه ژوئیه سال جاری، شرکت امنیت سایبری چک پوینت (Check Point) گزارش داد که مؤسسات اسرائیلی تقریباً 2 برابر میانگین حملات سایبری در کشورهای دیگر در سراسر جهان هدف حملات سایبری قرار میگیرند و به ویژه بخش بهداشت به طور متوسط 1443 حمله در هفته را تجربه میکند.
به گفته چک پوینت، بیشترین اهداف در سراسر جهان، از جمله در سرزمینهای اشغالی، بخش آموزش و پرورش است و پس از آن دولتها و سازمانهای امنیتی و سپس مؤسسات بهداشتی در رتبههای بعدی قرار دارند.
این گزارش نشان میدهد که به طور متوسط از هر 60 سازمان یا شرکت اسرائیلی، یک مورد هر هفته هدف حملات باجافزاری قرار میگیرد که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش یافته است.
ماه گذشته، گروه هکری «Black Shadow» پایگاه داده کاملی از اطلاعات شخصی کاربران را از وبسایت «Atraf»، یک سرویس دوستیابی «LGBTQ» اسرائیل و فهرست زندگی شبانه منتشر کرد.
این گروه همچنین اطلاعات پزشکی شخصی بیماران مؤسسه پزشکی اسرائیلی ماچون مور (Machon Mo )، از جمله سوابق پزشکی حدود 290 هزار بیمار را آپلود کرد.
کارشناسان مدعی هستند که این 2 حمله سایبری به 2 مورد از بزرگترین نقضهای حریم خصوصی اسرائیل در تاریخ تبدیل شدند.
طبق ادعای رسانههای عبری، Black Shadow گروهی از هکرهای مرتبط با ایران است که از حملات سایبری برای اهداف خود استفاده میکنند.