حمله سایبری به شرکت خودروسازی تویوتا
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبریان؛ تویوتا (Toyota)، پرفروشترین خودروساز جهان، تمام 14 کارخانه خود در ژاپن را به دلیل حمله سایبری مشکوک به یکی از تأمینکنندگان اصلی خود تعطیل کرد.
بنا بر گزارشها این شرکت، که هدف تولید آن 8.5 میلیون دستگاه برای سال جاری است، به دلیل اختلال سایبری قادر به تولید بیش از 13 هزار خودرو نبود.
کارخانههای ژاپنی حدود یک سوم تولید تویوتا را تشکیل میدهند و بیبیسی گزارش داد که به گفته وال استریت ژورنال، هنوز تعطیلی کارخانهها پس از حمله سایبری مشخص نیست.
کارشناسان معتقدند که این حمله مشکوک در بحبوحه موجی از هکهای اخیر شرکتها در سراسر جهان از جمله «Viasat»، ارائهدهنده پهنای باند آمریکایی، «Nvidia»، سازنده تراشه و مجموعهای از بانکها و دفاتر دولتی اوکراین در پی جنگ روسیه و اوکراین صورت گرفت.
الیور پینسون-راکسبورگ (Oliver Pinson-Roxburgh)، مدیر عامل «Bulletproof» و «Defense.com»، درباره حمله سایبری مشکوک به یکی از تأمینکنندگان اصلی تویوتا، گفت :
«به نظر میرسد تویوتا قربانی یکی از موارد حملات زنجیره تأمین، یک حمله سایبری غیرمستقیم از طریق تأمین کننده، شده است.»
وی افزود که کسب و کارها به طور فزایندهای با شرکا و تأمین کنندگان در ارتباط هستند، بنابراین حملات زنجیره تأمین یک خطر فزاینده است. تحقیقات نشان داده که تا 40 درصد از تهدیدات سایبری در حال حاضر به طور غیرمستقیم از طریق زنجیره تأمین رخ میدهد. تمرکز کسبوکارها بر امنیت سایبری فقط برای شبکه اصلی شرکتها کافی نیست. هر نقطه پایانی در مجموعه فناوری یک سازمان باید در نظر گرفته و محافظت شود.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که بیش از یک چهارم سازمانها با وجود آگاهی از آسیبپذیریهای حیاتی، آنها را اصلاح نمیکنند. این یک عامل تهدید بزرگ از سوی عوامل بد است زیرا نه تنها میتواند بر شرکت هدف تأثیر بگذارد، بلکه میتواند منجر به قربانی شدن تأمین کنندگان شخص ثالث شود.
راکسبورگ خاطرنشان کرد :
«نیاز به تغییر فوری در تمرکز وجود دارد تا سازمانها نه تنها از داراییهای خود محافظت کنند، بلکه به طور فعال تهدیدات را در هر نقطه تماسی که با سایر سازمانها دارند، رصد میکنند.»