حمله سایبری ایران، به بیش از 200 شرکت در دنیا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شرکت مایکروسافت، در گزارشی -که بهتازگی آن را منتشر کرد- مدعی شد که گروهی از هکرهای ایرانی، طی 2 سال گذشته، به بیش از 200 شرکت در سراسر جهان، حمله سایبری کرده است. به ادعای این شرکت آمریکایی، حملات صورت گرفته، سبب شدهاند تا حجم گستردهای از اطلاعات این شرکتها، از بین برود و میلیونها دلار خسارت، متوجه منابع مالی آنها شود.
البته پیش از این، بارها و بارها، اتهامات گستردهای ازسوی غربیها، به دولت و ملت ایران در زمینه حملات سایبری، وارد شدهاند. کشورهای غربی، به سرکردگی ایالات متحده، مدعی هستند که ایرانیها بهتلافی تحریمها، موج گستردهای را از تهاجمات سایبری، علیه مواضع و منافع اروپا و آمریکا، آغاز کردهاند. این موضوع، با واکنش وزارت امور خارجه ایران نیز مواجه شد. سخنگوی این وزارتخانه، ادعاهای اخیر را در زمینه دست داشتن جمهوری اسلامی در حملات سایبری، گزافهگویی و واهی خواند.
در آن گزارش، ادعا گردید که از فعالیت این گروه -که مسبب حمله به 200 شرکت بینالمللی در سطح جهان دانسته شده است- پیشتر خبری نبود و دارودسته نام برده، اقدام به پاک کردن اطلاعات و از بین بردن آنها، در سرورهای شرکتهایی کرده است که قربانی حملات سایبری بودهاند. صنایع بینالمللی نفت و گاز، کارخانجات ماشینسازی سنگین، شرکتهای معدنی و نمونههایی از این دست، در کشورهایی نظیر: عربستان سعودی، آلمان، انگلیس، هند و آمریکا، جزو قربانیانی محسوب میشوند که به ادعای مایکروسافت، ازسوی این گروه، مورد حمله قرار گرفتهاند.
بنابر ادعای بالا، گروهی به نام هولمیوم (Holmium)، مسئول ارتکاب این تهاجمات است و ردپای آن، در حملات 2 سال اخیر، آشکارا مشاهده میشود. البته این گزارش، مدعی است؛ برخی از اقدامات هکری منتسب به هولمیوم، درواقع بهوسیله یک تیم هکری دیگر ایرانی، به نام «APT33» انجام شدهاند که پیش از رخ دادن این جرایم، متهم به اجرای حملات سایبری به برخی صنایع در جهان بود.
به نظر میرسد که با افزایش تنشها میان ایران و ایالات متحده آمریکا، اتهامپراکنیها ازسوی غربیها علیه آن کشور، در آینده، شدت بیشتری بگیرند و پاسخگویی جمهوری اسلامی به اتهامات آنان، نیاز به تغییر رویکرد داشته باشد.