about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

حمله سایبری اسرائیل، احتمالاً 15 میلیون حساب بانکی ایران را به خطر انداخته است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ روزنامه نیویورک تایمز هفته گذشته مطلبی در مورد حمله گسترده سایبری علیه 3 بانک بزرگ ایرانی با 15 میلیون مشتری منتشر کرد. سپس هشدارهایی مبنی بر هک شدن، برداشت و جمع‌آوری اطلاعات حساب آنها از طریق یک حساب تلگرام دریافت شد. این امر باعث نگرانی دارندگان حساب و خود بانک‌ها شد.

کارشناسان غربی معتقدند که این حمله در نگاه اول یک حمله باج‌افزاری معمولی است که در آن دارندگان حساب تا زمان پرداخت باج مالی از دسترسی به حساب‌های خود محروم هستند. اما در واقع هیچ تلاشی از سوی مهاجمان برای جمع‌آوری پول قربانیان صورت نگرفت. درنتیجه انگیزه مالی در این عملیات وجود نداشت. مقامات ایرانی نیز در ابتدا با نادیده گرفتن حمله از اذعان عمومی آن امتناع ورزیدند. اما طی چند روز گذشته تأیید کردند که یک حمله بزرگ بوده است. به گفته محققان، این حمله سایبری احتمالاً کار یك نهاد دولتی با هدف ایجاد بی‌ثباتی و تخریب اقتصاد ایران بوده که با تحریم‌های آمریکا فلج شده است.

در اینجا 3 مظنون اصلی وجود دارد : عربستان سعودی، ایالات متحده و اسرائیل. اگرچه عربستان تلاش می‌کند تا به موفقیت رقبای ایرانی خود در حوزه هک سایبری برسد، اما قادر به اجرای چنین حمله گسترده‌ای نیست. سعودی‌ها شاید بتوانند این کار را با شبکه پیچیده هکرهای مستقل کشورهایی مانند : روسیه، چین و کره شمالی انجام دهند. اما درواقع این حمله از سوی یک دولت انجام شده است.

شاید آژانس امنیت ملی یا فرماندهی سایبری نظامی ایالات متحده این حمله را راه‌اندازی کرده‌اند که هم انگیزه هم مهارت دارند. احتمال حضور هکرهای سایبری اسرائیلی نیز همانند عملیات بازی‌های المپیک وجود دارد. زیرا هکرهای صهیونیست پیشتر نیز سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم در نطنز را تخریب کرده بودند.

یک دلیل قانع کننده برای مقصر بودن اسرائیل وجود دارد؛ با خواندن مقاله نیویورک تایمز متوجه خواهید شد که یکی از 2 گزارشگر، رونن برگمن (Ronen Bergman)، روزنامه‌نگار برجسته امنیت ملی و اطلاعات اسرائیل است و منابع معتبری در حوزه اطلاعاتی دارد.

برگمن در این مقاله بسیار محتاطانه و به نقل از یک شرکت امنیت سایبری اسرائیلی در مورد وارد شدن خسارت به بخش مالی ایران نوشته است:

شرکت امنیت سایبری «ClearSky» معتقد است که این حمله به معاملات مالی ایران و شهرت بانک‌ها آسیب رسانده است و مشتریان از فاش شدن اطلاعات شخصی خود وحشت کرده‌اند.

بوآز دالف (Boaz Dolev)، مدیر ارشد اجرایی این شرکت امنیت سایبری گفت كه مسئول این حمله توانایی بالایی در حوزه فناوری داشته است. درنتیجه احتمال صورت گرفتن حمله از سوی واحد 8200 اسرائیل بیشتر وجود دارد.

برخی کارشناسان براین باورند که آمریکا به جای اسرائیل در این حمله دست داشته است؛ اما براساس مقاله نیویورک تایمز، این امر امکان‌پذیر نیست : زیرا این روزنامه یک گزارش اضافی از سوی مارک مازتی (Mark Mazzetti) مبنی بر عدم دخالت آمریکا در این عملیات منتشر کرده است؛

هک بانکی نمایانگر تشدید جنگ‌های سایبری ملی است. در گذشته هکرها برای سرقت پول به سیستم‌های بانکی نفوذ می‌کردند؛ به گفته محققان غربی، هکرهای ایرانی قبلاً به سیستم‌های بانکی ایالات متحده نفوذ کرده‌اند. اما خسارات وارد شده در این مورد گسترده‌تر و شدیدتر بود. اسرائیل در سازماندهی این حمله توانایی و انگیزه زیادی دارد. رژیم صهیونیستی، دانشمندان هسته‌ای ایران را ترور، تجهیزات غنی‌سازی اورانیوم را تخریب و پایگاه موشکی سپاه را بمباران کرده است.
مطمئناً ایران نیز تلاش‌های تلافی‌جویانه‌ای نه فقط روی بخش مالی اسرائیل، بلکه روی بسیاری نهادهای آسیب‌پذیر دیگر صورت خواهد داد. اما اسرائیل معتقد است که بانک‌هایش دفاع کافی در برابر اینگونه حملات سایبری دارند. البته، اسرائیل باید بداند که در دوران کنونی جنگ سایبری، هیچ عملیاتی بدون مجازات نمی‌ماند. ایران راهی برای انتقام خواهد یافت و اسرائیل قربانی خواهد شد.

اینگونه عملیات‌های سایبری شاید به دلیل عدم خونریزی و استفاده از سربازان در میدان نبرد، در ابتدا جذاب به نظر بیایند. اما در نهایت، می‌توانند منجر به جنگ‌های واقعی شوند.

منبع:

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.