حملات سایبری علیه رژیم صهیونیستی : بعد جدیدی در درگیریهای جاری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ با ادامه درگیریها و بمبارانهایی که در 7 اکتبر امسال از سوی حماس علیه رژیم غاصب رخ داد، بعد جدیدی به این درگیری معرفی شد : قلمرو فضای سایبری. در غروب سرنوشتساز 7 اکتبر، مصادف با حمله غافلگیرانه حماس، روزنامه اسرائیلی اورشلیم پست از یک نقص قابل توجه وبسایت خبر داد. گروهی از هکرها به نام سودان ناشناس بلافاصله مسئولیت این حمله سایبری را از طریق کانال رسمی تلگرام خود، پلتفرم ارتباطی مورد علاقه بین هکرها، بر عهده گرفتند.
با این حال، اورشلیم پست تنها قربانی این حملات سایبری نبود. چندین وبسایت رسانهای، نهادهای دولتی رژیم صهیونیستی، ارائه دهندگان خدمات اینترنتی فلسطینی و سازمان های مختلف دیگر، طعمه حملات سایبری شدند. با افزایش حملات سایبری در دهه گذشته، فراوانی آنها در این منطقه خاص ار روز عملیات طوفانالاقصی افزایش شدیدی را تجربه کرده است. این تشدید دگرگونی جنگ مدرن را نشان میدهد، جایی که اکنون میدان نبرد دیجیتال در کنار میدان نبرد فیزیکی از اهمیت یکسانی برخوردار است. امنیت سایبری بدون شک به یک حوزه جداییناپذیر از جنگ معاصر تبدیل شده است.
حمله منع سرویس توزیع شده (DDoS) به عنوان رایجترین تاکتیک مورد استفاده از زمان شروع درگیری ظاهر شده است. هدف اصلی این استراتژی، ایجاد اختلال در وبسایتها یا شبکههای رایانهای از طریق تسخیر عمدی سیستم مورد نظر با حجم بیش از حد ترافیک است.
سودان ناشناس عامل انحصاری این تئاتر دیجیتال نیست. کارشناسان امنیت سایبری معتقدند که تقریباً 50 گروه مختلف به طور فعال علیه رژیم صهیونیستی حملاتی را انجام میدهند و حدود 10 گروه تلاش خود را بر اهداف فلسطینی متمرکز کردهاند. این میدان نبرد سایبری چند وجهی بر اهمیت روزافزون امنیت سایبری در زمینه جنگ معاصر تأکید میکند.
علاوه بر این، محققان ادعا کردند که چندین گروه هکری، که برخی از آنها با روسیه ارتباط دارند، وبسایتهای دولتی و رسانهای رژیم کودککش را هدف قرار دادهاند و خود را با فلسطین و حماس همسو میدانند. این نهادهای هکری از تاکتیکهایی مانند حملات منع سرویس برای پر کردن ترافیک وبسایتها استفاده کردهاند و به طور مؤثر آنها را غیرقابل دسترس میکنند. علاوه بر این، یک گروه هکری همسو با ایران موسوم به انتقامجویان سایبری (Cyber Av3ngers) مسئولیت حمله به یک پیمانکار برق اسرائیلی در 6 اکتبر امسال را بر عهده گرفت که ظاهراً منجر به قطع برق در شهر یاون شد. با این حال، نمایندگان شرکت برق و شهر وقوع این حمله را تأیید نکردند. متعاقباً، انتقامجویان سایبری، سودان ناشناس و کیلنِت (Killnet) دخالت خود را در از بین بردن وبسایتهای اندیشکده انجمن سیاست و وزارت دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
به گفته کارشناسان، در حالیکه این حملات سایبری ممکن است به اندازه حملات باجافزاری یا جاسوسی سنتی نباشد، آنها به طور غیرقابل انکاری به تأثیر روانی یک درگیری مسلحانه میافزایند و بر زندگی روزمره و دسترسی به خدمات آنلاین اولیه تأثیر میگذارد. با آشکار شدن اوضاع، گزارشها همچنین حاکی از افزایش ترافیک اینترنت پس از آغاز حملات در 7 اکتبر 2023 است. کارشناسان امنیت سایبری در جهان از نزدیک چشمانداز سایبری در حال تحول را زیر نظر دارند.