حمایت از 2 جویشگر بومی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دبیر کمیته راهبردی موتور جستجوهای بومی گفت: اقدامات و برنامهریزی برای حمایت از سه جویشگر بومی وجود دارد اما به دلیل محدودیت بودجه، این تعداد به دو جویشگر کاهش میباید.
دکتر علیرضا یاری در نشست خبری در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر لزوم انتخاب راهبرد صحیح در این حوزه تأکید کرد و افزود: طرح ما در این حوزه پنجساله است، سه سال برای توسعه و یکپارچهسازی و دو سال هم موضوع پشتیبانی از آنها است که این کار به ثمر بنشیند.
وی مهمترین چالش برای موفقیت جویشگرهای بومی را انتخاب نشدن از سوی مردم اعلام کرد و گفت: اگر بتوانیم مردم را به سمت این جویشگرها هدایت و جذب کنیم، موفق خواهیم بود.
یاری با اشاره به اینکه سه جویشگر بومی در شرف عقد قرارداد هستند، گفت: دو جویشگر شامل یوز و پارسی جو در سالهای اخیر راهاندازی شدهاند و همکاری با سومین جویشگر که کاملاً خصوصی است بهزودی آغاز میشود.
* بخش خصوصی باید فناوری را به ایده نو تبدیل کند
وی وظیفه این مجموعه را جهتدهی و برنامهریزی مناسب برای فعالیت جویشگرهای بومی اعلام کرد و گفت: بخش خصوصی باید فناوری را به ایده جدید تبدیل کند.
یاری، بازیگر اصلی در طرح جویشگر بومی بازیگران را بخش خصوصی دانست و گفت: عقیده داریم که آنها باید نوآوری ایجاد کنند و به فکر کسبوکار باشند و از آن درآمد پایدار به دست آورند. وی اظهار کرد که مهمترین سرویس فناوری اطلاعات در حوزه اقتصادی جویشگرها هستند ولی ورود به این بازار از همه موضوعات این حوزه سختتر است و به همین دلیل جویشگرهای بومی در سه یا چهار کشور ازجمله روسیه موفق هستند.
وی اظهار کرد که یاندکس یکی از جویشگرهای بومی موفق در روسیه است که سالانه درآمد هنگفتی از طریق تبلیغات جذب میکند.