حضور مدل اسرائیلی نوآوری در دفاع سایبری فرانسه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ سارا کاهن (Sarah Cahen)، مشاور ارشد امنیت سایبری فرانسوی، مقالهای درخصوص حضور مدل نوآوری اسرائیلی در حوزه دفاع سایبری فرانسه نوشته که به شرح زیر است :
«در طول جلسه عمومی افتتاحیه «Assises de la Sécurité»، مدیر آژانس امنیت ملی سیستمهای اطلاعاتی (ANSSI) گفت که هدف، انتقال مدل اسرائیلی نوآوری به دفاع سایبری فرانسه است. اسرائیل چندین سال است که روی امنیت سایبری شرطبندی میکند و موفقیت واقعی داشته است. فرانسه اکنون میخواهد از اکوسیستم اسرائیل الگو بگیرد.
سایبر اسپارک (Cyber Spark)، ویترین واقعی برای اسرائیل
اسرائیل دومین کشور بزرگ جهان در بخش امنیت سایبری پس از ایالات متحده به شمار میرود. اسرائیل یکی از کشورهایی است که بیشترین حمله را در جهان دارد و بنابراین باید بتواند از خود دفاع، حمله و ضدحمله کند.
در شهر بئرشبع (Beer Sheva) در ناحیه جنوبی اسرائیل Cyber Spark در سال 2014 افتتاح شد. این اکوسیستم بازیگران کلیدی کشور (عمومی، خصوصی، نظامی، دانشگاهی) را گرد هم میآورد و به این ترتیب ویترینی واقعی برای اسرائیل ایجاد میکند. اسرائیل در واقع آگاه شده که گرد هم آوردن بازیگران ماهیتهای مختلف در یک مکان برای دستیابی به کارایی تضمین شده در زمینه امنیت سایبری، امری ضروری است.
کشوری که در جنگ همیشگی قرار دارد، پیشرفت فناوری یک سؤال واقعی برای بقای اسرائیل محسوب میشود : ارتش در قلب اکوسیستم آن قرار دارد. پایگاه جدید مخابراتی تسحال (Tsahal)، ارتش اسرائیل، نیز به بئرشبع منتقل شده است. از این پس، در این شهر دفتر ملی مرجع امنیت سایبری، دانشگاه بن گوریون، که به مسائل سایبری اختصاص دارد، مرکز امنیت سایبری ارتش و مرکز تجاری CyberSpark گرد هم جمع میشوند. بسیاری از شرکتهای اسرائیلی در این محوطه مستقر شدهاند. همچنین شرکتهای خارجی زیادی مانند لاکهید مارتین (Lockheed Martin)، دویچه تلکام (Deutsche Telekom)، اوراکِل (Oracle)، پیپال (Paypal) و آیبیام (IBM) وجود دارند.
نقطه قوت اکوسیستم تعامل فیزیکی و این پویایی موجود بین بازیگران مختلف مانند مقامات امنیتی، دانشگاهیان، صنعتگران، نظامیان اسرائیلی یا خارجی، این است که آنها با هم تعامل دارند. بئرشبع با ایجاد Cyberspark موفق به جذب مشاغل و کارگران شده است، در حالیکه آنها معمولاً آب و هوای ساحلی تلآویو را ترجیح میدهند.
در فرانسه، پردیس سایبری، مکان آینده جذابیت پاریس؟
انتخاب مکانی برای پردیس سایبری، موضوع تردیدهای زیادی بود. مدتها است که از رِن (Rennes) نام برده میشود، اما در نهایت تصمیم گرفته شد که به منظور بهرهمندی از جذابیت بینالمللی پاریس، پردیس سایبری در پاریس یا مناطق حومه داخلی آن قرار گیرد. گروههایی مانند آتوس (Atos)، تالس (Thales)، «Capgemini»، «Orange»، «EDF»، «Schneider Electric» و «Airbus Cybersecurity» همگی به پردیس سایبری علاقه نشان دادهاند. این مکان در ابتدا میتواند بین 700 تا 800 نفر را در خود جای دهد و پس از آن ظرفیت آن افزایش مییابد. مهمتر از همه، این مسئله پر کردن کمبودهای خاصی از مهارتها در زمینه امنیت سایبری خواهد بود.
مکان ویژهای برای استارتآپها و کسب و کارهای کوچک و متوسط (SME) در محوطه دانشگاه محفوظ خواهد بود، زیرا آنها نیروهای نوظهور یک اکوسیستم در حال توسعه را نمایندگی میکنند. چندین طرح مشابه در اروپا، به ویژه در بریتانیا و آلمان، در حال ظهور هستند؛ با این حال، هنوز هیچ پردیسی به طور خاص به امنیت سایبری در اروپا اختصاص ندارد که از نظر ترکیب، جاهطلبانه و بینالمللی مانند بئرشبع در اسرائیل یا نیویورک در ایالات متحده باشد. دومین شهر براساس سرمایهگذاری 100 میلیون دلاری در بخش خصوصی و دولتی تأسیس شد تا شهر را به یک رهبر جهانی در نوآوری سایبری تبدیل و 10 هزار شغل در این زمینه ایجاد کند.
فرانسه میتواند از اکوسیستم اسرائیل الهام بگیرد که توانسته از بخش امیدوارکنندهای بهره ببرد. با این حال، این اکوسیستم مختص اسرائیل است، ما نمیتوانیم این اکوسیستم را به کشور دیگری منتقل کنیم : فرانسه باید این «الگو» را به خود اختصاص دهد. همچنین لازم است مزایا و ویژگیهای فرانسه، کیفیت پروفایلهای فرانسوی از نظر امنیت سایبری، تعداد استارتآپها و کسب و کارهای کوچک و متوسط نوآورانه در این زمینه و غیره، برجسته شود.
علاوه بر این، همکاری بین اسرائیل و فرانسه میتواند به نفع هر 2 طرف باشد. در واقع، گروههای بزرگ فرانسوی مانند «Gemalto»، Orange یا «Stmicroelectronics» چندین سال است که در اسرائیل حضور دارند و به ویژه به بازار امنیت سایبری علاقه دارند. در بخشی مانند امنیت سایبری، ترکیب تجربیات و ملیتها برای پاسخگویی به فراخوانهای بینالمللی برای مناقصه اهمیت دارد. استارتآپهای فرانسوی هنوز در بازار اسرائیل خیلی عقب هستند، در حالیکه آمریکاییها و آسیاییها آن را به عنوان یک زمین بازی واقعی برای همکاری میبینند.»