حضور سپاه سایبری مخفی آمریکا در شرق اروپا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان به نقل از نیویورکتایمز؛ ایالاتمتحده در عملیاتی که یادآور حمله هوایی برلین در سالهای 1948-1949 بود، اما بسیار پیچیدهتر از آن عملیات تا مرز درگیری مستقیم با روسیه پیش رفته است.
در کمتر از یک هفته، ایالاتمتحده و ناتو بیش از 17 هزار سلاح ضدتانک، ازجمله موشکهای جاولین (Javelin) را از مرزهای لهستان و رومانی منتقل کرده و آنها را از هواپیماهای باری نظامی غولپیکر تخلیه کرده تا این تسلیحات بتوانند سفر زمینی به کیف و سایر شهرهای بزرگ اوکراین را میسر کنند.
تاکنون، نیروهای روسیه چنان در سایر نقاط درگیر هستند که خطوط تدارکات تسلیحات را هدف قرار ندادهاند، اما تعداد کمی فکر میکنند که این موضوع میتواند دوام بیاورد. بااینحال اینها تنها مشهودترین کمکها هستند.
سپاهی از نیروهای فرماندهی سایبری ایالاتمتحده موسوم به «تیمهای مأموریت سایبری» که دور از پایگاههای اطراف اروپای شرقی پنهان شدهاند، برای مداخله در حملات دیجیتال و ارتباطات روسیه حضور دارند که به گفته مقامات، اندازهگیری میزان موفقیت آنها دشوار است.
در واشنگتن و آلمان، مقامات اطلاعاتی برای ادغام عکسهای ماهوارهای با رهگیریهای الکترونیکی واحدهای نظامی روسیه رقابت میکنند، نکات مربوط به نحوه جمعآوری آنها را از این عکسها پاک میکنند و ظرف یک یا دو ساعت آنها را به واحدهای نظامی اوکراین ارسال میکنند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، درحالیکه تلاش میکند از دست نیروهای روسی در کیف دور بماند، با تجهیزات ارتباطی رمزگذاری که آمریکاییها ارائه کردهاند، سفر میکند و میتواند از این تجهیزات برای برقراری تماس امن با بایدن استفاده کند.
آقای زلنسکی شنبهشب از این تجهیزات برای یک تماس 35 دقیقهای با همتای آمریکایی خود استفاده کرد و در مورد آنچه ایالاتمتحده در تلاش خود برای زنده نگهداشتن اوکراین بدون وارد شدن به درگیری مستقیم با نیروهای روسی روی زمین، هوا یا فضای سایبری میتواند انجام دهد، گفتگو کرد.
رئیسجمهور اوکراین تاکنون از این کمکها استقبال کرده؛ اما انتقادی را که در انظار عمومی مطرح کرده بود تکرار کرد. کمکها بهشدت ناکافی بوده است. او خواستار ایجاد منطقه پروازممنوع بر فراز اوکراین، تعطیلی تمام صادرات انرژی روسیه و تأمین جدید جتهای جنگنده شد.