حضور سرمایهگذاران و شرکتهای ژاپنی در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یینون دولف (Yinnon Dolev)، رئیس آزمایشگاه دیجیتال سومپو اسرائیل (Sompo) طی مصاحبهای در کنفرانس آنلاین «Mind The Tech TLV 2020» گفت که سومپو فعالیت خود را در اسرائیل در سال 2018 آغاز کرد و از آن زمان به دنبال گسترش بود. دولف اعلام کرد :
«سومپو، یک شرکت بزرگ ژاپنی است که در 30 کشور جهان فعالیت میکند، اما مسئله جالب در مورد شرکت، تأکید مدیریت سومپو بر گسترش محصولات و خدمات خود فراتر از صنعت بیمه است. درنتیجه ما وارد میدان میشویم؛ مرکز ما یکی از 3 مرکز جهانی واقع در دره سیلیکون، توکیو و تلآویو و هدف ما گسترش فناوریهای اسرائیلی، ایجاد مشارکتهای بینالمللی و البته سرمایهگذاری است. ما سرمایهگذاری و مشارکت و همچنین شرکتهای جدیدی را راهاندازی میکنیم.»
سومپو از زمان ورود به اسرائیل در سال 2018، بیش از 20 میلیون دلار در استارتآپهای اسرائیلی سرمایهگذاری کرده و همکاریهایی را با شرکتهایی مانند «Intuition Robotics» ، «Nexar»، گاردین (Guardian)، «Sensifree» و «Binah.ai» ایجاد کرده است. ماه گذشته این شرکت از همکاری جدید با «NTT DATA»، غول فناوری ژاپنی خبر داد که در آن آنها به دنبال مشارکت در اسرائیل در رمزنگاری کوانتومی، محاسبات ایمن، دستگاههای حسگر اینترنت اشیا و تجزیه و تحلیل محتوای ویدیویی هستند.
دولف توضیح داد که حضور شرکتها و سرمایهگذاران ژاپنی در سرزمینهای اشغالی مدتها قبل از گرم شدن روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای حاشیه خلیج فارس آغاز شد. این اتفاق طی 3-4 سال گذشته پس از دیدارهای شینزو آبه (Shinzo Abe )، نخست وزیر ژاپن با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و سفر وی به اراضی اشغالی در ژانویه 2015 اتفاق افتاد. وی افزود که این امر منجر به بازدید بسیاری از هیئتهای ژاپنی از این منطقه شد و طی 3 سال گذشته و درنتیجه تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری مشترک اسرائیلی-ژاپنی شده است.
دولف تفاوت بین یک سرمایهگذار ژاپنی و آمریکایی و منافع اصلی سرمایهگذار اولیه را اینگونه توضیح داد :
«سرمایهگذار ژاپنی روی فناوری و نوآوری متمرکز شده است. ژاپن، به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان، با چالشهای مختلفی مثلاً پیری جمعیت روبرو است. ژاپن باید کارآفرینی و نوآوری داشته باشد و استارتآپهای اسرائیلی میتوانند این کار را انجام دهند.»
رئیس آزمایشگاه دیجیتال سومپو اسرائیل مدعی است که برخلاف یک سرمایهگذار آمریکایی، که از یک بازار رقابتی به اسرائیل میآید که در آن بسیاری برای سرمایهگذاری در استارتآپهای خوب میجنگند، او به دنبال گزینههای دیگری است؛ و در ژاپن استارتآپهای کافی وجود ندارند. ژاپنیها در مورد جزئیات بسیار خاص هستند. کارآفرینی که با سرمایهگذاران ژاپنی سر و کار دارد، باید آماده باشد تا تمام وقت خود را به آنها اختصاص دهد و مطمئن شود که در حاشیه نیست. وی اعتقاد دارد که ژاپنیها ترجیح میدهند یک بار قدم بردارند و اطمینان حاصل کنند که تمام خطرات قبل از تصمیمگیری رفع شده است.