حذف نام رژیم صهیونیستی از نقشههای آنلاین غولهای فناوری چینی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نام رژیم صهیونیستی در نقشههای آنلاینی که توسط غولهای فناوری چینی یعنی علیبابا (Alibaba) و بایدو (Baidu) اداره میشود، حذف و این امر باعث سردرگمی و خشم بیشتر رژیم غاصب شد. نام شهرها همچنان قابل مشاهده است، همانطور که نام کشورهای مجاور از جمله قبرس، اردن و عراق قابل مشاهده است.
شان مگوایر (Shaun Maguire)، شریک شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر سکویا (Sequoia) در سیلیکون ولی، با متهم کردن غولهای فناوری به حذف عمدی نام رژیم غاصب، در پلتفرم X (توییتر سابق) ادعا کرد که این یک تحریک بزرگ از سوی چین بوده است.
بایدو پاک کردن عمدی اسرائیل را تکذیب کرد و گفت که ممکن است نام کشورهای کوچکتر همیشه در سطوح خاصی از بزرگنمایی نمایش داده نشود.
جینگ مِنگ (Jing Meng)، سخنگوی بایدو نیز اظهار داشت :
«جایی که فضا محدود است، نقشههای ما ممکن است نام یا پرچم برخی مناطق را نمایش ندهند. کاربران میتوانند کشورها یا مناطق مربوطه را در نقشههای بایدو با استفاده از عملکرد جستجوی نقشه پیدا کنند.»
لبنان با وجود داشتن حدود نیمی از سرزمینهای اشغالی، به وضوح در نقشه بایدو برچسبگذاری شده است.
کارشناسان معتقدند که عملکرد جستجوی نقشه بایدو هنوز به راحتی موارد مشابه غربی مانند گوگل یا بینگ نیست؛ مثلاً تایپ کردن کلمه چین در نقشه بایدو باعث میشود به جای نشان دادن یک کشور آسیایی 1.4 میلیارد نفری، شهر کوچکی به نام چین در جزیره ژاپنی «Okinoerabu» بزرگنمایی شود.
رسانه دولتی چین در سال 2005 گوگل را به دلیل حذف برچسبی از روی نقشههای آنلاین خود که تایوان را استان جمهوری خلق چین توصیف کرد، مورد انتقاد قرار داد.
اوایل سال جاری، پکن پس از انتشار یک نقشه دولتی «رسمی» جدید که تایوان را در قلمرو خود قرار داده بود، باعث خشم تایوان شد. مالزی، فیلیپین، تایوان و هند نیز با این نقشه مخالف هستند.
بنابر ادعای کارشناسان، پکن نسبت به بسیاری از کشورهای غربی موضعی مبهم نسبت به جنگ رژیم صهیونیستی و حماس اتخاذ کرده است. هفته گذشته چین اعلام کرد که از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند اما خواستار آتشبس شد؛ اما با روسیه در سازمان ملل متحد شد تا به خصومتها پایان دهد.
آلیسیا کرنز (Alicia Kearns)، رئیس کمیته روابط خارجی ایالات متحده ادعا کرد :
«اگرچه پکن تلاش میکند خود را به عنوان یک واسطه بیطرف برای صلح در خاورمیانه معرفی کند، اما به ویژه از محکوم کردن اقدامات وحشتناک حماس خودداری کرده است.»
درخواستهایی از سوی غرب برای سرکوب اپلیکیشن ویدئویی چینی تیکتاک (TikTok) به دلیل ترس از تبدیل شدن این پلتفرم به پناهگاهی امن برای تبلیغات طرفداران حماس وجود دارد.
کرنز مدعی شد :
«تیکتاک به سرعت در حال تبدیل شدن به یک پلتفرم برای اطلاعات نادرست در بهترین حالت و در بدترین حالت محتوای تمجید کننده افراطی در رابطه با درگیری فعلی در خاورمیانه است.»
تیکتاک گفت که منابع اضافی را برای اطمینان از امنیت جامعه و یکپارچگی پلتفرم اختصاص داده و ادعاهای بیاساس خلاف آن را به شدت رد میکند.
سخنگوی تیکتاک توضیح داد :
«ما بیش از 775 هزار ویدیو را حذف کردهایم و بیش از 14 هزار پخش زنده را به دلیل نقض دستورالعملهای انجمن، از جمله اطلاعات نادرست و سخنان نفرت، بستهایم.»
علیبابا نیز در خصوص حذف نام رژیم صهیونیستی به وبسایتهای غربی پاسخی نداده است.