حذف دهها حساب اسرائیلی در توییتر برای دعوت به عدم شرکت در انتخابات رژیم صهیونیستی
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ بنابر ادعای رژیم صهیونیستی، شبکهای از حسابهای جعلی رسانههای اجتماعی که احتمالاً از خارج اداره میشوند و تلاش میکنند با فراخوان اسرائیلیها به تحریم رأیگیری در انتخابات اسرائیل مداخله کنند، افشا و تا حدی حذف شدند؛ این عملیات نفوذ بهوسیله «FakeReporter»، یک سازمان ناظر اطلاعات نادرست و مسئول ردیابی اخبار جعلی و محتوای نادرست به صورت آنلاین از طریق گروهی از محققان و کارشناسان شهروند، از جمله بیش از 300 حساب جعلی، فاش شد.
این حسابها محتوای ضد نتانیاهو و ضد ارتدوکس را منتشر میکردند که برخی از آنها دارای لحن آشکار یهودیستیز بودند و از اسرائیلیهایی که مخالف نخستوزیر سابق بودند، میخواستند در روز انتخابات رأی ندهند.
طبق تحلیل FakeReporter، رفتار این شبکه مشابه سایر شبکههای نفوذ خارجی که قبلاً کشف شده بودند، فعال در رسانههای اسرائیلی است که سعی در قطبی کردن گفتمان عمومی و تشدید شکافهای اجتماعی دارند.
مقامات دفاعی رژیم صهیونیستی، که از تهدید تلاشهای خارجی برای تأثیرگذاری بر انتخابات اسرائیل پیش از رأیگیری ابراز نگرانی کردهاند، از این شبکه مطلع شدند. این شبکه بهوسیله مقامات وزارت دادگستری اسرائیل برای توییتر علامتگذاری شده بود، که اخیراً از سوی ایلان ماسک خریداری شد و قول داد که رویکردی آزادتر برای تعدیل محتوا در سایت داشته باشد.
بسیاری از حسابها از آن زمان بهوسیله این شبکه اجتماعی حذف شدهاند. توییتر این موضوع را در گفتگو با نیویورک تایمز تأیید کرد. این برکناری در بحبوحه نگرانیها مبنی بر مخدوش شدن یکپارچگی روند انتخاباتی اسرائیل صورت گرفت و این سؤال را مطرح میکند که آیا چنین عملیاتی باید به طور علنی افشا شود یا بی سر و صدا با آنها برخورد شود.
عمر این شبکه تنها 2 روز است؛ با این حال، پیش از این بیش از 1300 توییت را از طریق 300 حساب کاربری منتشر کرده بود. تجزیه و تحلیل حسابهای انجام شده بهوسیله FakeReport نشان میدهد که همه آنها در نزدیکی یکدیگر باز شدهاند و با یکدیگر در تعامل بودند.
براساس تجزیه و تحلیل معنایی و شبکهای، حسابها محتوای تقریباً یکسانی را در توییت ارسال کردهاند و در برخی موارد حتی اشتباهات عبری مشابهی را مرتکب شدهاند.
کارشناسان ادعا کردند که همه اکانتها وانمود میکردند که اسرائیلی هستند و از بایوسهای دزدیده شده و در برخی موارد از تصاویر نمایه نیز برای اعتبار بخشیدن به آواتارهای خود استفاده میکردند.
در میان محتوایی که این آواتارها منتشر کردند، تصاویری نیز وجود داشت که به نظر میرسید بهطور انحصاری برای این کمپین تأثیرگذاری تولید شدهاند.
در کنار مطالب و هشتگهای ضد نتانیاهو، یهودیان افراطی ارتدوکس به عنوان «ابتدایی» معرفی شدند و از مخالفان آنها یا نتانیاهو خواسته شد که در انتخابات شرکت نکنند؛ دو نمونه از توییتها اینگونه هستند :
«بهترین راهبرد، تحریم انتخابات و عدم شرکت در انتخابات است.»
«هر کسی که در انتخابات شرکت میکند از فساد و فحاشی حمایت میکند.»
براساس گزارش آموس هارل (Amos Harel)، مؤسسه مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تلآویو، شبیهسازی سناریوهای احتمالی مداخله در انتخابات را با مشارکت کارشناسان در زمینه امنیت سایبری و اطلاعات نادرست، کارمندان ارشد دولتی، مقامات درگیر در حفاظت از یکپارچگی انتخابات و شینبت (Shin Bet) انجام داد.
نقش دومی جلوگیری از مداخله خارجی در انتخابات است، اما کارشناسان توضیح دادند که نیروهای داخلی اسرائیل نیز منافعی در برهم زدن روز انتخابات و تضعیف یکپارچگی آن دارند.
برای مثال، هفته گذشته توییتر حسابهای جعلی را حذف کرد که تلاش میکردند تا قبل از انتخابات بر گفتمان سیاسی تأثیر بگذارند. مقامات اسرائیلی بر این باورند که پلتفرمی که جناح راست افراطی «MK Itamar Ben-Gvir» را تبلیغ میکرد از سوی عوامل خارجی اداره میشد که به دنبال تشویق گفتمان رادیکالتر در میان راستگرایان اسرائیلی بودند.
در آوریل سال گذشته، FakeReporter ادعا کرد که یک کمپین تلگرامی را با هدف خدشه دار کردن چهره بنی گانتز (Benny Gantz)، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، افشا کرده و گفت که نهاد پشت این کمپین، پلتفرمی بوده که در گذشته از سوی فیسبوک به عنوان تلاش ایران برای مداخله افشا شده بود.
hین سازمان مدعی شد که نهادهای مرتبط با ایران نیز در گروههای معترض ضد نتانیاهو در تلاش برای دامن زدن به هرج و مرج فعال بودهاند!