about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

مرکز ماهر اعلام کرده علی‌رغم انتقادات مطرح شده، از ابتدای سال ۹۷ تاکنون ۸۵۷ درگاه و صفحه پرداخت بانکی جعلی توسط این مرکز شناسایی و حذف شده است.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان ؛ درصد موفقیت در حذف صفحات فیشینگ ایرانی با کمک CERTهای بین المللی و مراکز میزبانی بین المللی، ۹۵٪ اعلام شده است.

«امیر ناظمی»، رییس سازمان فناوری اطلاعات نیز با تایید این آمار تاکید کرده که شناسایی و مسدودسازی مشترک، برپایه قواعد جهانی، راهبرد پایدارتری در برابر حجم بالای سواستفاده‌های فیشینگ خواهد بود.

مرکز ماهر همچنین اعلام کرده که ۶/۲: سهم میزبانی عمده این صفحات در مراکز میزبانی بین المللی به شرح تصویر زیر بوده:

به گفته مرکز ماهر، بیش از ۱۳۰ مورد از صفحات جعلی تحت حفاظت cloudflare بودند. این مرکز تاکید کرده لیست صفحات فیشینگ پس از اقدام به صورت ماهانه برای شرکت شاپرک و پلیس فتا و سامانه کاشف ارسال می شود. آنطور که به نظر می‌رسد اقدامات عملیاتی ماهر پس از شناسایی دامنه‌های فیشینگ شامل این موارد است: ۱- شناسایی میزبان و ثبت کننده دامنه ۲- حذف صفحات میزبانی شده و دامنه‌ی ثبت شده و مسدودسازی حساب کاربر متخلف با همکاری میزبان.

مرکز ماهر همچنین اعلام کرده که بدون شک اثرگذاری هر روش مقابله با فیشینگ نسبی است و تنها راه مقابله موثر و کاهش شدید موفقیت حملات فیشینگ فعالسازی رمز دوم یکبار مصرف در شبکه پرداخت بانکی است. گفتنیست افزونه مرورگر مرکز ماهر برای شناسایی سایت‌های فیشینگ نیز از این لینک قابل دسترس بوده که می‌تواند تا حدی به شناسایی این سایت‌ها توسط کاربر کمک کند.

«جواد دادگر» کارشناس امنیت اطلاعات که برای مقابله با فیشینگ فعالیت دارد و روزانه به کمک چند صد نفر دیگر، لینک‌های فیشینگ را شناسایی و گزارش می‌کنند ضمن مطرح کردن این موضوع که آمار ۹۵ درصد شک برانگیز است به دیجیاتو می‌گوید:

در پویش مردمی ما بیش از ۱۵۰۰ لینک شناسایی شده و لینک‌های آن گذاشته شده است؛ یعنی بیش از ۶۵۰ لینک بیشتر از آماری که اعلام شده است.

به گفته این کارشناس امنیت چالش بزرگ مقابله با فیشینگ، شناسایی به موقع است:

بسیاری از این آمار ۹۵ درصدی بعد از کلاهبرداری‌ها و سودجویی‌هایی که انجام شده به مرحله عملیاتی رسیده و صرفا از ادامه کلاهبرداری جلوگیری شده و مقابله‌ای از ابتدای امر صورت نگرفته است.

او می‌گوید بهتر است که از ابتدای راه جلوی این فیشینگ‌ها گرفته شود و تاکید می‌کند راهکار صد در صدی برای تحقق این موضوع وجود ندارد ولی می‌توان اقداماتی پیشگیرانه انجام داد که مهم‌ترین آنها بر اساس مطالعات جهانی آموزش شهروندان است:

بانک می‌تواند در این بین کمک کند. فیشرها وقتی صفحات را می‌سازند یک سری منابع دارند که از صفحات فیشینگ خود به سرورهای بانک‌ها لینک می‌دهند؛ بنابراین زمانی که این صفحات ساخته می‌شود حتی برای تست، بخشی از کدها و رنگ‌ها به صورت یک درخواست به سمت بانک می‌رود. یک بحث فنی به اسم Referer داریم که بانک می‌تواند این درخواست‌ها را کاملا چک کند و از همان باز شدن ابتدایی سایت بتواند این موضوع را بررسی کند. الان هم می‌توان از Log File این موارد را استخراج کرد و سایت‌های بازمانده را شناسایی کرد.

دادگر هم مانند بیانیه مرکز ماهر باور دارد که تنها رمز دوم پویا می‌تواند جلوی فیشرها را بگیرد. او در پاسخ به این سوال که آیا در سیستم بانک‌های جهانی رمز پویا الزامی است می‌گوید:

سیستم پرداخت آنها کاملا با ایران فرق دارد و Credit Cart دارند و اگر کسی هم پول از حسابتان بردارد، بانک آن را برمی‌گرداند. اصلا چیزی به نام رمز دوم شاید در برخی کشورها نباشد. دیتاسنترها و مراکز مختلف نیز در یک ارتباط کامل و پویا با یکدیگر هستند و خیلی راحت‌تر می‌توان فیشرها را پیدا کرد.

با اینکه قرار بود رمز دوم پویا تا پایان خرداد ۹۸ در همه بانک‌ها اجرایی شود اما بانک مرکزی به دلیل عدم آمادگی بخش عمده شبکه بانکی کشور برای اجرای خدمات رمز دوم پویا بانک مرکزی در واکنشی دور از انتظار به جای توبیخ و اعمال فشار از موضع قبلی عقب‌نشینی کرده و اجرای عملی حذف رمزهای دوم ایستا و جایگزینی با رمز دوم پویا را تا مدت زمان نامشخص به تعویق انداخت. اکنون بیش از چهار ماه از اولتیماتوم بانک مرکزی برای فعال‌سازی رمز دوم پویا می‌گذرد و افکار عمومی کماکان در انتظار اجرایی شدن شعاری است که به طرز گسترده‌ای تبلیغ شد و در عمل مسکوت ماند.

در نهایت گفتنیست به گفته مرکز ماهر عمدتا موضوعاتی که کاربران را به درگاه های بانکی جعلی هدایت می کنند عبارتند از: خرید شارژ، اینترنت هدیه، مسائل غیراخلاقی، سایت های شرط بندی و پیش بینی، یارانه، کارت سوخت، فروشگاه های اینترنتی، فروش فالوور، باشگاه مشتریان، دریافت و فعال کردن رمز دوم یکبار مصرف.

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.