حاکمیت اقتصاد دیجیتال بر جامعه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ محمدجواد آذری جهرمی در نشست صمیمی با نخبگان، جوانان، دانشگاهیان و فعالان حوزه فاوا در بیرجند افزود: اگر امروز در حوزه رسانه با مشکلاتی روبرو هستیم تنها دلیلش این است که برای مثال تکنولوژی رسانه 10 سال پیش آمد و ما تازه میخواهیم در مورد آن فکر کنیم.
وی در پاسخ به برخی چالش های موجود در حوزه IT (فناوری اطلاعات) که حضار بیان کردند گفت: بعضی از حرف هایی که گفته شد نشانگر این مهم است که فناوران استان از اکوسیستم موجود اطلاعی ندارند در حالی که باید همواره به دنبال کسب اطلاعات فضای موجود بود.
وی اظهار کرد: بعضی از مسائلی که مطرح شد جنبه ژورنالیستی دارد اما باید بدانیم که این اکوسیستم در هر مکانی مشکلات خاص خودش را دارد و تنها راه برون رفت از آن این است که این اکوسیستم بر پایه خلاقیت بنا شود نه اینکه انتظار داشته باشیم به راحتی و با یک دستورالعمل ساده حل شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اینکه به گفته یکی از حضار نیروی انسانی با ظرفیت در استان وجود دارد اما دانش مورد نظر نیست، باید مراکز توانمند سازی فعالیت نظام مند و مشخص ویژه ای در این زمینه ارائه کنند.
وی اظهار کرد: تاکنون نیروی انسانی موجود را در دانشگاه تربیت کردیم اما باید توجه داشت تربیت عام شرط لازم است اما کافی نیست و کسی که به دنبال جذب نیرو است مسلم به دنبال نیروی انسانی با شروط لازم و کافی خواهد بود.
آذری جهرمی با بیان اینکه گفت و گو و تبادل نظر یکی از بهترین راهکارهای اصلاح رویه ها و جلوگیری از مشکلات پیش رو است گفت: تمامی دستگاه های ذیربط در حوزه فناوری باید به صورت منظم جلسه های گفت و گو و تبادل نظر برگزار کنند تا در مورد مشکلات موجود بازنگری شود.
وی در پاسخ به اعتراض یکی از فناوران در ارتباط با تصدی گری دولت در مورد شرکت های دانش بنیان توضیح داد: ما به عنوان حاکمیت دولت داعیه تصدی گری نداریم و ادعایی هم نمی کنیم زیرا قانون این اجازه را به ما نمی دهد و به دنبال تسهیل هستیم.
وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از نخبگان مبنی بر اینکه پارک های علم و فناوری فضای مناسب را برای استقرار شرکت های دانش بنیان ندارند گفت: پارک ها باید بر اساس ضوابط عمل کنند و شرکت هایی که به گفته خودشان 20 نیرو دارند لزومی ندارد در پارک ها بمانند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه مراکز توانمند سازی باید در ابعاد مختلف شرکت های فناوری را از طریق مشاوره به رشد برسانند افزود: سال گذشته 400 میلیون تومان را در خراسان جنوبی برای این امر اختصاص دادیم که براساس بررسی های به عمل آمده سال آینده 2 برابر خواهد شد.
وی تصریح کرد: ما اعتبارات را برای گل گفتن و گل شنیدن و صرفاً پرداخت حقوق تخصیص نمی دهیم بلکه براساس سیاست گذاری های خاصی برون سپاری شده است که دستگاه ها باید به طور جد توجه کنند.
وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشگاهیان مبنی بر اینکه نگاه کارآفرینی فرهنگسازی نشده است اظهار کرد: فرهنگسازی نگاه کارآفرینی در حوزه فناورانه باید در رأس قرار گیرد و مدیران باید در مورد کاری که انجام میدهند بهخوبی مطالعه کنند زیرا در بحث فناوری برخی اوقات تصمیماتی صورت میگیرد که به دلیل ضعف فرهنگی با مشکل مواجه می شود.
آذری جهرمی با اشاره به اینکه باید ارائه خدمات در کشور نهادینه شود گفت: امروز نمیتوانیم دستگاهی را راهاندازی کنیم که پاسخگوی این موارد نباشد بلکه باید توجه داشت اگر قرار است در این حوزه اتفاقی بیفتد باید عمیق برای این مسئله وقت گذاشت که موجب ارتقای دانش و فناوری شود.
وی در پاسخ به سؤال یکی دیگر از حضار که گفت پرداخت وام به شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها غلط است و باید به دنبال سرمایه گذار خطرپذیر بود توضیح داد: یکی از مهمترین شیوه های مالی کسب و کار های نوپا تخصیص وام است اما باید توجه داشت که تخصیص وام های ارزان قیمت در مراحل اولیه شاید اثرگذار باشد اما تقسیم کردن پول برای برداشتن مسئولیت غلط است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر یک روزه به خراسان جنوبی بیش از 400 طرح ارتباطی با اعتبار یک هزار و 400 میلیارد ریال را افتتاح و در نشست شورای اداری این استان هم شرکت کرد.