جی پی اس روشن یا خاموش، مسئله این نیست
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان به نقل از هلپنت سکوریتی؛ حتی در صورت خاموش بودن تلفن همراه نیز مهاجمان می توانند از محل دقیق استقرار گوشی شما مطلع شوند، به عبارتی دیگر خاموش یا روشن بودن چی پی اس دیگر بی معنا است.
جی پی اس (GPS) چیست؟
سیستم مکان یابی جهانی (Global Positioning System) یک سیستم مکان یابی با استفاده از ماهواره های مرجع اســت. اولین ماهواره جی پی اس در سال 1978در مدار زمین قرار گرفت و در سال های بعد تعداد این ماهواره ها به 24 عدد رسید و امروزه بیشتر هم شده است. به مجموع این ماهواره ها NAVSTAR نیز گفته می شود.
این سیستم در ابتدا توسط ایالات متحده آمریکا و به قصد استفاده نظامی ساخته شد و ماهواره های آن در مدار زمین قرار گرفتند ولی در سال 1980 استفاده از آن برای عموم آزاد شد.
سیستم های مکان یابی دیگری نیز وجود دارند ولی جی پی اس تنها سیستمی است که امروزه می تواند موقعیت شما را با دقت بالایی بر روی زمین و در هر زمان و مکانی مشخص کند. خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در تمام ساعات شبانه روز در دسترس است.
گروهی از محققان دانشگاه پرینستون (Princeton) تحقیقاتی درباره سرقت اطلاعات قابل لمس و غیر قابل لمس ارائه کرده اند. به عنوان مثال از طریق تلفن همراه می توان مواردی چون شرایط آب و هوا، فشار هوا، موقعیت جغرافیایی، وضعیت اپراتور و آدرس آی پی نمونه هایی از این موارد است.
محققان در تحقیقات خود به روشی دست یافتند که از طریق آن میتوان به گوشی کاربر نفوذ کرد و بدون اطلاع شخص به پایگاه داده نفوذ کنند یا بدافزاری مخرب بر روی گوشی شخص نصب کنند.
در تصویر زیر به برخی از امکانات قابل لمس و غیر قابل لمس تلفن های همراه اشاره شده است.
محققان برای سرقت اطلاعات و موارد ذکر شده از برنامه ای استفاده کردند که نیازی به جی پس اس جی پی اس ندارد و از طریق وای فای و «SSID» اطلاعات قربانی را سرقت مینمایند.
محققان سیستمی به نام «PinMe» را معرفی کرده که میتواند جایگزینی مناسب برای «GPS» شود زیرا آنها معتقدند سیگنال های جی پی اس قابل اطمینان نبوده و امکان نفوذ به آنها وجود دارد.