جیتکس 2018: تبدیل دوبی به الگوی امنیت سایبری
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «خلیج تایم»؛ عده ای از متخصصان معتقدند همزمان با اینکه شورای همکاری خلیج فارس (GCC)، به سرعت به سمت تحول دیجیتال حرکت کرده و فناوری هایی مانند بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را به کار می گیرد، خدمات امنیت سایبری برای کسب و کارها و دولت ها به یک ضرورت تبدیل می شوند.
محمد ابوخاطر، معاون مدیر فایرآی در آسیای غربی و آفریقا گفت:
همان گونه که شرکت ها در حال حرکت به سمت تحول دیجیتال هستند، آنها باید سرمایه گذاری روی امنیت سایبری را به عنوان اولویت اصلی خود در نظر بگیرند.
ابوخاطر در زمان برگزاری جیتکس 2018 اعلام کرد بر پایه آخرین پیش بینی گارتنر (Gartner)، سرمایه گذاری روی محصولات و خدمات امنیت اطلاعات در سراسر جهان در سال 2018 از مرز 114 میلیارد دلار عبور خواهد کرد. این عدد رشد 12.4 درصد نسبت به سال گذشته را نشان می دهد. سپس این آمار در سال 2019 با رشدی 8.7 درصدی به به 124 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
وی گفت:
چالش های امنیت سایبری همواره وجود دارند و اصلی ترین دلیل آن عدم آگاهی از اهمیت این موضوع است. خوشبختانه دولت، سیاست ها و پروتکل های تقویت جایگاه دوبی را به عنوان رهبر نوآوری، ایمنی و امنیت در اختیار دارد. محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر و نایب رییس امارات متحده عربی، در اوایل سال جاری، راهبرد امنیت سایبری دوبی را راه اندازی کرده است. هدف این راه کار کمک به کسب و کارها و افراد است تا یک فضای سایبری امن ایجاد کرده، دوبی را به یک مدل جهانی تبدیل کند.
جواد توکنا (Jawad Toukna)، مدیر فروش منطقه ای بازارهای در حال ظهور فورسپوینت (Forcepoint)، توضیح داد، زمانی که فردی قصد محافظت از چیزی را دارد، کلیدی ترین کار این است که درک کند چه بسترهایی نیاز به حفاظت دارند و زیرساخت های مناسب آن چیست.
توکنا گفت:
اگر شما به درستی اقدام یاد شده را انجام دهید، قادر خواهید بود جلوی همه ی نقاط ضعف موجود در شبکه ی خود را بگیرید. شما باید مطمئن شوید، اصول امنیتی اولیه را به کار گرفته اید؛ در نتیجه اگر یک تهدید جدید ظهور کند، شما فقط باید به مقابله با آن بپردازید. نیازی نیست شما به دنبال هیچگونه درب پشتی موجود در گذشته بگردید، بلکه این کار را باید برای آینده انجام دهید.
وی افزود:
شهرهای هوشمند با معماری امن نمی شود، بلکه این مسئله به شیوه ی توسعه ی معماری شما بستگی دارد. برای مثال اگر شما خانه ای را ساخته و درها را در جاهایی غیر از محل های تعیین شده قرار دهید، یک آسیب پذیری به وجود آورده اید. به همین ترتیب اگر با چشم اندازی از اجرای امنیت سایبری شروع به ساخت شهر کنید، قادر خواهید بود همواره بروز مانده و با تهدیدات بالقوه مقابله کنید. ما متوجه شدیم 90 درصد حملات سایبری یا نشت داده ها تصادفی هستند. شاید فردی روی لینکی که نمی دانسته بدافزار به شمار می آید، کلیک کرده است. نزدیک به 10 درصد از بدافزارها نیز بیان می کنند مردم واقعا قصد دارد اطلاعات را لو داده و به شرکت ها آسیب برسانند.
مقام فورسپوینت اشاره کرد، شهر هوشمند محلی است که همه چیز و همه ی افراد متصل هستند. شخصی که به مدیریت شهر می پردازد، به همه چیز دسترسی دارد.
کارشناس مذکور اظهار کرد:
زمانی که یک شهر هوشمند را مدیریت می کنید، به زیرساخت های حیاتی، شبکه ی برق، برق، گاز و حتی پلیس دسترسی دارید. اگر اشخاصی به غیر از مسئولین اصلی به زیرساخت ها دسترسی پیدا کند، می توانند به آنها آسیب بزنند. ما این مسئله را هم در فیلم و هم در واقعیت دیده ایم. زمانی که شبکه ی برق اوکراین در طول زمستان مورد حمله قرار گرد، هیچ گاز یا الکتریسیته ای وجود نداشت. در آن زمان رسانه ها اعلام کردند این یک حمله ی ملی است و به همین دلیل امنیت شهرهای هوشمند حیاتی به حساب می آیند. ما باید از زیرساخت ها حفاظت کنیم.