about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

انتشار شده در تاریخ

جویشگرها و پیام‌رسان‌ها در حاشیه‌اند

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ خسرو سلجوقی، عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات، جویشگرها را از ابزارهای تولید محتوای بومی دانست و اظهار کرد: در حال حاضر سه جویشگر بومی داریم، یوز، پارسی‌جو و سلام (جویشگر بخش خصوصی) و در تعامل هستیم که از آن‌ها حمایت کنیم تا آن‌ها بتوانند سرویس‌هایشان را بهبود دهند.

وی بابیان اینکه این‌ جویشگرها، جویشگرهای متنی هستند که می‌توانند حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ خدمت ارائه دهند، افزود: جویشگر گوگل هم یک جویشگر متنی است که خدمات دیگری نیز ارائه می‌دهد. جویشگرها می‌توانند با سایر خدمت دهندگان مشارکت کرده، مکمل هم باشند و جویشگر خود را کامل کنند و در یک مشارکت جمعی باهم این خدمات را ارائه دهند.

معاون سازمان فناوری اطلاعات با تأکید بر نقش دولت به‌عنوان کاتالیزور در توسعه و ارائه خدمات جویشگرهای بومی بیان کرد: در حال حاضر به نظر می‌رسد نیازی نیست که بخواهیم جویشگرها را انحصاری و تکی کنیم، زیرا نوعی از دانش‌های متفاوت در این جویشگرها جلو می‌رود که باعث می‌شود انواع فناوری را زیر آزمون ببریم و برای دانش فنی کشور مؤثر است.

سلجوقی در ادامه با اشاره به نقش رقابتی جویشگرهای موجود اظهار کرد: وجود جویشگرهای متفاوت یک نوع رقابت و در پیشرفت آن‌ها مؤثر است، بنابراین نیازی نیست فعلاً به سمت انتخاب انحصاری شدن برویم، همچنین مصرف‌کننده هم می‌تواند قدرت انتخاب داشته باشد و از بین این جویشگرها با خدمات موجود، بهترین‌ها را انتخاب کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: البته مقوله رقابت چیزی نیست که بخواهد دائمی اتفاق بیفتد، بعد از مدتی جویشگری که قوی‌تر است باقی می‌ماند و جویشگر ضعیف‌تر خودبه‌خود از بین می‌رود. درواقع بازار که در اینجا مصرف‌کننده است، این ضعف را تشخیص می‌دهد و کنار می‌گذارد که نه اینکه دولت انتخاب‌کننده باشد.

عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به حمایت دولتی از جویشگرها گفت: در حال حاضر هر سه جویشگر یوز، پارسی‌جو و سلام خصوصی هستند. دو جویشگر یوز و پارسی‌جو نیز تنها این تفاوت رادارند که در آغاز کارشان حمایت سازمان‌های دولتی را داشتند. همچنین با جویشگرها تعامل می‌شود که از آن‌ها حمایت دولتی انجام شود.

سلجوقی در ادامه به پیام‌رسان‌های بومی موجود اشاره کرد و افزود: چند پیام‌رسان‌ بومی راه افتادند و در وزارت ارتباطات دکتر عمیدیان (رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) مسئول این موضوع شدند و در تلاش هستند در مورد نحوه حمایت و راهبری این پیام‌رسان‌ها برنامه‌ریزی کنند، بنابراین امیدواریم به‌زودی شاهد اتفاقات مناسب‌تری باشیم.

معاون سازمان فناوری اطلاعات در پاسخ به تعداد پیام‌رسان‌های بومی موجود اظهار کرد: طبیعتاً نمی‌توان تعداد پیام‌رسان‌ها را به‌صورت عددی گفت، چون این‌ها کوچک و بزرگ دارند و نوع وسعتشان مطرح است، ما حتی پیام‌رسان‌های تازه متولدشده داریم. البته باوجوداینکه تعداد زیادی پیام‌رسان درست‌شده، اگر بخواهیم ازلحاظ وسعت با چیزی مثل تلگرام مقایسه کنیم، هیچ موردی نداریم.

وی با اشاره به پیام‌رسان‌های سازمانی بیان کرد: در حال حاضر پیام‌رسان‌های زیادی درست‌شده که به‌جای اینکه جمعیت میلیونی را پوشش دهند، به‌عنوان پیام‌رسان‌های سازمانی اعلام می‌شوند. درواقع مدل‌های پیام‌رسانی با اندازه‌های کوچک درست کردند که بیشتر پیام‌رسان‌های سازمانی، موضوعی و تخصصی هستند.

موتورهای جست‌وجو و پیام‌رسان‌ها، از ابزارهای تولید محتوای بومی و درنتیجه از الزامات شبکه ملی اطلاعات هستند، بنابراین با تلاش برای راه‌اندازی این شبکه، انتظار می‌رود این ابزارها هم قوت بیشتری بگیرند، البته به نظر می‌رسد هنوز توفیق آن‌چنانی در این زمینه حاصل نشده و مثل همیشه باید به آینده امیدوار بود.

تازه ترین ها
یو
1405/05/31 - 22:03- جرم سایبری

یو اس بنکورپ، هدف ادعایی حمله لاکبیت

یو اس بنکورپ اعلام کرد ادعاهای اخیر یک گروه باج‌افزاری درباره سرقت اطلاعات، به یک رخنه امنیتی مربوط به پیمانکار یکی از طرف‌های تجاری این بانک ارتباط دارد و سامانه‌ها یا شبکه خود بانک تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند.

ابتکار
1405/05/31 - 15:29- آمریکا

ابتکار جدید برای رسیدگی به آسیب‌های آنلاین علیه قربانیان تروریسم

سازمان ملل ابتکاری را برای رسیدگی به آسیب‌های آنلاین علیه بازماندگان و قربانیان تروریسم آغاز کرد.

ساخت
1405/05/31 - 14:45- آسیا

ساخت کارخانه تراشه حافظه در ژاپن توسط اس‌کی هاینیکس

شرکت نیمه‌رسانا کره جنوبی اس‌کی هاینیکس در حال بررسی ساخت یک کارخانه تراشه حافظه در ژاپن است.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.