about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

جهان آبستن حملات سایبری با خسارت گسترده

از آنجایی که اینترنت به نیرویی فراگیرتر از گذشته در زندگی روزمره تبدیل شده، متخصصان معتقدند احتمال وقوع حمله‌ای مثل آنچه در یکی از فیلمهای مجموعه "جان سخت" به تصویر کشیده شده بود بسیار بالاست؛ به طور خاص فیلم "آزاد زندگی کن یا سخت بمیر" (Live Free or Die Hard) ساخته سال 2007. در این فیلم یک تبه کار زیرساخت سایبری ملی ایالات متحده را هک کرده و بخش بزرگی از این کشور را به خاموشی می‌برد.
بیش از 60 درصد متخصصان فناوری که در پژوهش اخیر مرکز تحقیقاتی پیو (Pew Research Center) شرکت داشتند، گفتند تا سال 2025 یک حمله سایبری مهیب موجب خسارت گسترده به یک کشور و یا مردم آن خواهد شد. مرکز تحقیقاتی پیو خسارت گسترده را اینطور تعریف می‌کند؛ از بین رفتن بخشی عمده از زندگی یا اموال، در حد ده‌ها میلیارد دلار.
به گفته برخی از متخصصان، انتظار می‌رود حملات افزایش یابد، چرا که یکی از مزیت‌های اینترنت-که همان قابلیت اتصال است- همزمان آنرا آسیب پذیر نیز می‌کند.
سامانه‌های دفاع ملی، تولید انرژی، بانکداری و دیگر بخش‌های زندگی روزمره، همگی به نوعی به اینترنت متصل هستند تا دسترسی آنلاین در یک کشور را کامل کنند.
استیوارت بیکر (Stewert Baker) از شرکت حقوقی واشنگتن، "Steptoe & Johnson"، گفت: "جنگ سایبری به سادگی ملموس است".
بیکر در پاسخ خود به مرکز تحقیقاتی پیو از ایران، سوریه و حزب الله به عنوان تهدیدات جدید نام برده و نوشت: "حمله به شبکه برق رسانی یا دیگر سامانه‌های کنترل صنعتی، نامتوازن، قابل انکار و به شکل بسیار خطرناکی مهلک است، و هر سال راحت‌تر می‌شود. پیش تر نگران بودیم روسیه و چین زیرساخت ما را به خاموشی بکشند. امروز باید نگران اقدامات ایران، سوریه و کره شمالی باشیم، پس از آنها: حزب الله و گروه‌های ناشناس".
برخی دیگر گفتند احتمال وقوع حملات سایبری بزرگ وجود دارد زیرا پیش از این نیز چنین حملاتی انجام شده ‌است، مثل کرم استاکس‌نت که برای تخریب در نیروگاه هسته‌ای ایران استفاده شد.
موریس فرگیر (Maurice Vergeer)، استادیار دانشگاه رادبود نایمیخن (Radboud University Nijmegen) هلند، گفت: "اگر یک سازمان می‌تواند چیزی مثل استاکس‌نت را برای خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران خلق کند، فقط زمان لازم است تا سازمان دیگری بدافزاری برای خرابکاری در یک زیرساخت حیاتی خلق کند".
فرگیر همچنین گفت: "حملات به احتمال زیاد افزایش خواهند یافت چون رایانه‌ها و دستگاه‌های بیشتر و بیشتری به «اینترنت اشیا» می‌پیوندند".
همه شرکت کنندگان در پژوهش چنین دیدگاه هولناکی نداشتند.
39 در صد از 1642 متخصصی که در پژوهش مرکز تحقیقاتی پیو شرکت داشتند گفتند منتظر یک حمله مهیب و نابود کننده سایبری در ده سال آینده نیستند.
آنان گفتند تنها راه ایمن نگاه داشتن اشخاص و مجموعه‌ها، تلاش مستمر برای ارتقا امنیت اینترنت است.
باب وودکاک (Bob Woodcock) مدیر اجرایی Packet Clearing House، گفت 25 سال است که حملات سایبری اتفاق می‌افتند. وی گفت، چنین حملاتی برای رساندن دنیا به روز آخر بسیار کوچک هستند. وودکاک در پاسخ خود به این پژوهش نوشت: "از آنجایی که مردم هر روز ماهرتر می‌شوند، من مطمئن نیستم که اوضاع وخیم‌تر شود. فکر می‌کنم سخت ترین دوره را پشت سر گذاشته ایم".
عده‌ای نیز معتقدند قدرت بازدارندگی متقابل -وضعیتی شبیه به دوران جنگ سرد- طرف‌های درگیر را از انجام حملات بزرگ باز می‌دارد.
جاستین ریچ (Justin Reich)، از کارکنان مرکز اینترنت و جامعه برکمن در دانشگاه هاروارد، گفت احتمال حملات سایبری سهمگین کاملاً واقعی است، اما دورنمای اقدامات تلافی جویانه دلیل عدم وقوع چنین حملاتی است.
ریچ گفت: "چنین حملاتی حادث نشده چون همه از اقدامات تخریبی طرف مقابل اطمینان دارند. حداقل تا 70 سال آینده چنین حملاتی اتفاق نمی‌افتد."

 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.