جنگ هوآوی با آمریکا برای کنترل جهانی نسل پنجم اینترنت همراه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به گفته وال استریت ژورنال، دولت ترامپ در یک حرکت بیسابقه از متحدان خود خواست تا همکاری تجاری با هوآوی، فروشنده جهانی پیشرو در فناوری بیسیم را قطع کنند. دولت ایالات متحده، از سال 2012 – زمانی که کنگره در گزارشی شرکت چینی را متهم به جاسوسی برای این کشور کرد – مخالفت خود را برای حضور هوآوی در بازار بیسیم آمریکایی اعلام کرد.
دیدگاههای متمرکز روی بازار به مزیت فروشندگان فناوری بیسیم آمریکایی در میان جنگ تعرفههای پرتنش با چین اشاره کردند. فروشندگان اروپایی مانند نوکیا و اریکسون نیز از محرومیت جهانی هوآوی حمایت کردند.
کارشناسان در اینجا سؤالی را مطرح کردند:
هوآوی با داشتن 22 قرارداد تجاری برای فناوری نسل پنجم، آیا از این چرخه خارج خواهد شد؟
رایان دینگ (Ryan Ding)، رئیس گروه تجاری حامل هوآوی به اخبار «RCR Wireless» گفت:
تا کنون، ما 22 قرارداد تجاری را برای نسل پنجم امضا کردهایم و در حال کار روی آزمایشات تجاری نسل پنجم با بیش از 50 حامل هستیم. ما از طریق سرمایهگذاری سنگین و نوآوری مداوم، متعهد به کمک به حاملها برای استفاده سادهتر، سریعتر و کم هزینهتر از شبکههای نسل پنجم شدهایم. و همچنین آماده همکاری با سهامداران به منظور توسعه قوی صنعت نسل پنجم هستیم.
اظهارات دینگ، درست پس از اعلام همکاری هوآوی با اپراتور بیسیم شماره 3 بریتانیایی برای اجرای آزمایشی این صنعت با سرعت 2 گیگابیت در هر ثانیه بود.
گزارش وال استریت ژورنال، نشان دهنده افزایش شدید خصومتهای بین ایالات متحده و هوآوی است؛ این شرکت چینی با وجود محرومیت گسترده از سوی بازار بیسیم آمریکایی، به دنبال ایجاد یک نقطه عطف جهانی در نسل پنجم است.
مقامات آمریکایی توضیح دادند:
در حالیکه ارتباطات دادههای نظامی ایالات متحده در داخل این کشور از طریق شبکههای امن و اختصاصی انجام میشود، افراد مستقر در پایگاههای خارج از کشور از شبکههای تجاری استفاده میکنند که شاید بوسیله فروشندگان فناوری چینی مانند : هوآوی یا شرکتی کوچکتر مانند زدتیئی به خطر افتاده باشند.
دولت ایالات متحده نه تنها همتایان خود در آلمان، ایتالیا و ژاپن را در مورد تهدید جاسوسی سایبری احتمالی بوسیله فروشندگان فناوری چینی مطلع کرد، بلکه برخی موارد را در مورد فناوری شبکه در کشورهای در حال توسعه و دوری آنها از شرکتهای چینی پیشنهاد داد. لازم به ذکر است که اخیراً هند، محدودیتهایی را روی هوآوی اعمال کرده است.
یک مقام آمریکایی به وال استریت ژورنال گفت:
ما، نگرانیهای خود را در مورد حملات سایبری روی زیرساختهای ارتباطات با کشورهای سراسر جهان در میان گذاشتیم. با دنبال کردن نسل پنجم از سوی کشورها، ما این نگرانیها را به آنها یادآور شدیم. پیچیدگیهای بیشتر شبکههای نسل پنجم، باعث آسیبپذیری بیشتر کشورها در برابر حملات سایبری میشود.
از سوی دیگر، هوآوی همکاری با دولت چین برای ارائه اطلاعات و جاسوسی را تکذیب کرد؛ این شرکت در بیانیهای اعلام کرد که از رفتار واشنگتن بسیار شگفتزده شده است.
در این بیانیه آمده است:
اگر رفتار دولت آمریکا فراتر از حوزه قضایی رود، چنین فعالیتی نباید تشویق شود.