جنگ سرد سایبری
آغاز جنگ سرد در فضای سایبری
جهان به لطف پیشرفت های فناوری برخی کشورها در حال انجام یک جنگ پنهان است. شبیه به جنگ سرد، این جنگ هم به طور غیر مستقیم و بدون اعلامیه های خصومت آمیز انجام می شود. این جنگ می تواند بدون تلفات باشد ولی درد و رنجی به همان اندازه را می تواند باعث شود که انفجار بمب ایجاد می کند.
زمانی که به حملات سایبری فکر می کنید اغلب افرادی را در ذهن متصور می شوید که به حساب های بانکی یا رایانه های شخصی حمله می کنند و اطلاعات شخصی و بانکی را به سرقت می برند یا به وبگاه های مقامات دولتی صدمه می زنند. ولی در حال حاضر این هکرها تحت حمایت دولت ها به عملیات علیه دیگر کشورها می پردازند.
برخی کشورها مانند آمریکا و روسیه و در سطوح پایین تر چین به طور رسمی در جنگ نیستند ولی در میان تنش های موجود بین آنها، حملات سایبری اجازه می دهد این کشورها از راه های ناشناس به اعمال قدرت در برابر یکدیگر بپردازند . این کشورها می توانند به طور مخفیانه به دستاوردهای کوچکی دست یابند ولی در صورت وقوع یک اشتباه کوچک فاجعه رخ خواهد داد.
انواع مختلفی از حملات سایبری وجود دارد که می تواند مورد استفاده قرار گیرد. نرم افزارهای مخرب در قالب تروجان و یا کرم در رایانه های افراد قرار می گیرد و بدون اطلاع قربانی کنترل دستگاه را بدست می گیرد. در روش دیگر میتوان سیستم کاربر را از دسترس خارج کرد. در تکنیکی به همین روش می توان با سرازیر کردن سیل درخواست های بیشمار دسترسی به یک وبگاه، سرور آنرا قفل و موقتا از دسترس خارج کرد.
کشورهای دیگر نیز در تلاش برای ساخت دفاع سایبری خود هستند. زیرساخت های زیادی مثل نیروگاه های برق هستند که به اینترنت متصل هستند و از این طریق می توانند دچار مشکلاتی از قبیل قطع برق شوند. سامانه های دفاع سایبری برای مقابله از هک شدن منابع خارجی، جای خود را در سیستم های دولتی پیدا کرده اند.
برخی بر این عقیده اند که ایده جنگ سایبری تا حدی بزرگنمایی شده است به این دلیل که جنگ سایبری عواقب فیزیکی که جنگ واقعی دچار آن می شود را ندارد.اما این سلاح های سایبری در صورت توسعه و استفاده می توانند عواقب اقتصادی بزرگی به اندازه آسیب های زیرساختی در پی داشته باشند که می تواند اموال و حتی زندگی افراد را به خطر بیاندازد. سال 2007 دانشمندان در مرکز تحقیقاتی آیداهو آمریکا توانستند نشان دهند که چطور حمله سایبری بر روی یک ژنراتور برق می تواند باعث انفجار شود. تحقیقات نشان می دهد که حملات سایبر می تواند به سادگی نه تنها به زیرساخت های ملی بلکه به مدارس ، بیمارستان ها و خانه ها نیز حمله کند.
سال 2007 در تاریخ جنگ های سایبری بسیار مهم است، جاییکه بسیاری از ایالت ها سلاح های سایبری خود را در راه غیرمفید استفاده کردند. در این سال بعد از اینکه استونی اقدام به جابجایی یکی از بناهای یادبود زمان جنگ شوروی کرد، روسیه به حملات دی داس(DDOS) علیه وب سایت های بانکی و دولتی کشور استونی متهم شد. این اقدام نه تنها عملی شرم آور بود بلکه بر اقتصاد و قدرت هر دو دولت تاثیر منفی گذاشت.
نمونه آشکار دیگر از جنگ سایبری که تا سال 2010 کشف نشده باقی مانده بود، می توان به بدافزار استاکس نت اشاره کرد که آمریکا از آن علیه برنامه هسته ای ایران در سال2007استفاده کرد.