about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

جنگ سایبری 2019 (بخش دوم)

وبگاه فوربز، اخیراً در مقاله‌ای کوتاه به بررسی ابعاد کمتر دیده‌شده از چالش‌های امنیت سایبری سال میلادی پیش رو، پرداخته است.

همان‌طور که در بخش اول نوشتار حاضر، اشاره شد، راجیندر تامبر (Rajinder Tumber)، اخیراً طی مقاله‌ای در وبگاه فوربز، به بررسی چالش‌های امنیت سایبری سال 2019 میلادی پرداخته است. وی معتقد است که جهان در سال جدید، یک حمله سایبری بزرگ را تجربه خواهد کرد و اختلال و تخریب غیرقابل تصوری را سبب می‌شود.

بی‌شک هزینه و توانایی‌های دفاعی، قابل ارتقاء هستند؛ اما هیچ بودجه و امکاناتی نمی‌تواند امنیت را به صورت 100 درصدی تأمین کند.

حمله سایبری بزرگ پیش‌بینی‌شده از سوی تامبر در یکی از دودسته زیر می‌گنجد:

•    حوادث ملی سایبری اورژانسی:

نوعی از حملات سایبری است که باعث اضطراب ملی و ایجاد اختلال در خدمات ضروری می‌شود و عواقب شدید اقتصادی و اجتماعی، در پی دارد. ازآنجایی‌که نفوذ یک کشور خارجی بر زیرساخت‌های اینترنت یک کشور دیگر، می‌تواند بر نتیجه انتخابات و حاکمیت کشور هدف تأثیر بگذارد، این دست تهدیدات سایبری، سبب ایجاد نگرانی شدید در میان سیاستمداران شده‌اند.

جامعه جهانی، پس از حوادث پر حاشیه انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، با پرسش بزرگی مواجه شده است. آیا کمپین‌های انتخاباتی، توان مقاومت در برابر حملات سایبری را دارند؟ بی‌شک سرویس‌های اطلاعاتی می‌توانند نظارت فعالی بر امنیت این کمپین‌ها داشته باشند، اما با افزایش تعداد نامزدها به هزاران نفر از صدها حوزه انتخابی، تعداد آسیب‌پذیری‌ها نیز افزایش می‌یابند.

متخصصان امنیت سایبری، معتقدند که ابزار در اختیار دولت‌ها برای اجرای عملیات تأثیرگذاری بر انتخابات کشورها به شرح زیر است:

1.    از دسترس خارج کردن وبگاه‌های تبلیغاتی
2.    بهره‌برداری از رسانه‌های اجتماعی برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی
3.    هک سامانه‌های رأی‌گیری الکترونیک

متخصصان حوزه امنیت فضای مجازی، مدعی هستند که تلاش برای تأثیر بر انتخابات پیش‌ازاین به وقوع پیوسته است و به‌هیچ‌وجه امری دور از ذهن نیست. به‌عنوان‌مثال می‌توان به انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، 2018 مکزیک و 2014 اوکراین اشاره کرد.

حال، جهان در سال پیش رو، چند انتخابات بسیار مهم و حیاتی در پیش دارد که باید برای حفظ امنیت آن‌ها نهایت تلاش خود را به کار ببندد.

•    آمریکا (نوامبر)
•    بریتانیا (می)
•    هند (آوریل یا می)
•    هنگ‌کنگ (نوامبر)
•    ژاپن (جولای)
•    کانادا (اکتبر)
•    رژیم صهیونیستی اسرائیل (نوامبر)
•    اوکراین (مارس)
•    نیجریه (فوریه)

با توجه به لیست انتخابات ذکر شده که در سال 2019 برگزار خواهند شد، باید بدانیم که چه مزیت دفاعی برای تأمین امنیت زیرساخت‌های هریک از آن‌ها وجود دارد. بی‌شک نفوذ و تغییر نتیجه هر یک از این رویدادها، سبب تضعیف دموکراسی در مقیاس جهانی خواهد شد.

•    حوادث سایبری ویژه

حملات سایبری دسته دوم، حوادث بسیار مهم و شاخص به شمار می‌روند و ممکن است منجر به آسیب شدید در سیستم‌های قربانی شود. بر اساس آمار تاکنون 34 حمله این‌چنینی به ثبت رسیده است. یکی از مهم‌ترین این عملیات، حمله باج افزاری واناکرای (WannaCry) به شمار می‌رود.

باج افزار واناکرای، در سال 2017، حمله‌ای بزرگ، در مقیاس جهانی را علیه رایانه‌هایی که از پلتفرم ویندوز مایکروسافت استفاده می‌کردند، کلید زد. کاربران پس از آلوده شدن رایانه‌هایشان به این بدافزار، با اطلاعات قفل و رمزگذاری شده خود مواجه می‌شدند و باید در ازای آزادسازی داده‌هایشان باج پرداخت کنند.

حمله یادشده، به علت خسارت مالی 92 میلیون پوندی که به سامانه‌های خدمات بهداشتی بریتانیا، در دسته دوم قرار گرفته است. واناکرای، در نخستین موج تهاجم خود، بیش از 200 هزار رایانه را در 150 کشور آلوده کرد.

ادامه دارد...
 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.