about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

جنگ سایبری و بحران آب در غرب آسیا

به گفته یک متخصص آب‌شناسی، مقیاس منطقه‌ای مناطق کمبود آب جهان نیازمند راه‌حل‌های منطقه‌ای است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ با توجه به تصاویر ماهواره‌ای، خاورمیانه به دلیل از دست دادن سریع‌تر آب به جایی گرم و خشک تبدیل شده است. خشکسالی و افزایش تقاضای آب زیرزمینی دلایل این مسئله نگران‌کننده هستند. با عبور مسئله کمبود آب از مرزهای ملی و گاهاً مرزهای سیاسی پیچیده از جمله در همسایگی اراضی اشغالی، راه‌حل‌های امنیتی آب در سطح منطقه‌ای دیده نمی‌شوند.

جِی فامیگلیتی (Jay Famiglietti)، مدیر مؤسسه جهانی امنیت آب در دانشگاه «Saskatchewan» در کانادا و دانشمند سابق آب در آزمایشگاه «Jet Propulsion» در ناسا گفت:

مقیاس منطقه‌ای مناطق کمبود آب جهان نیازمند راه‌حل‌های منطقه‌ای است. ما در مورد مسائل آب در سطوح فراملی و فرامرزی با بحران روبرو هستیم. سازمان ملل در حال حاضر مشغول اهداف توسعه پایدار (SDGs) است؛ هیچ نهادی به این موضوع توجهی ندارد، بنابراین دولت‌های محلی از جمله اسرائیل، اردن و کرانه باختری باید خود این مشکل را حل کنند.

براساس اطلاعات منتشر شده از ماهواره «GRACE» متعلق به ناسا، خاورمیانه بین سال‌های 2006 تا 2013 بیش از 144 کیلومتر مربع آب شیرین معادل حجم دریای مرده از دست داده است. بیش از 60 درصد آب از دست رفته به دلیل پمپاژ آب زيرزميني بوده است و بيش از نيمي از سفره‌هاي بزرگ دنيا در حال حاضر از نواحي پايداري گذشته عبور كرده‌‎اند. کمبود دسترسی به آب آشامیدنی سالم، آبیاری و محصولات غذایی و همچنین کاهش آب‌های زیرزمینی در برخی مناطق جهان مانند : خاورمیانه، مرزهای پرتنش هند و پاکستان و شمال آفریقا وجود دارند.

به گفته فامیگلیتی، کشورهای منطقه غالباً در مورد موضوع مهم آب‌های زیرزمینی بحث نمی‌کنند. توافق‌نامه‌ها اغلب براساس موارد قابل مشاهده انجام می‌‎گیرند و منابع تأمین راهبردی‌تر آب مانند آب‌های زیرزمینی در توافق‌های بین‌المللی لحاظ نمی‌شوند. گاهی اوقات بین بخش فناوری و امنیت آب ارتباط وجود ندارد.

وی – که پیشتر در سال 2013 در یک سفر دیپلماتیک آبی با وزارت امورخارجه آمریکا از اراضی اشغای دیدن کرده بود – بار دیگر در کنفرانس کنترل فناوری آب و محیط زیست (WATEC) با هدف اصلی کاربرد راه‌حل‌های فنی اسرائیل برای تقویت مدیریت و حفاظت آبی در جهان در ماه نوامبر 2019 در تل‌آویو شرکت خواهد کرد.

دانشمند سابق آب در آزمایشگاه ناسا اظهار داشت:

ما درمورد تشویق به نوآوری فنی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بحث خواهیم کرد. فناوری و نوآوری با وجود ناتوانی در حل مشکل بحران جهانی آب، باعث توانمندسازی مقامات در مدیریت و اجرای تحولات جدید می‌شوند. در حوزه كشاورزی، اجرای سیستم‌های آبیاری هوشمند توسعه یافته به‌وسیله «Netafim» در اسرائیل، باید در آینده انجام شود. مکانیسم‌های پیشرفته جمع‌آوری و اشتراک داده باید برای پشتیبانی از تصمیم گیرندگان مدیریت آب پیشرفت کنند.

وی ادامه داد:

آسیب‌های سایبری اعمال شده روی زیرساخت‌های آبی نیز باید مورد توجه قرار گیرند. در ماه مارس 2018، ایالات متحده هکرهای روس را متهم به حملات سایبری روی بخش‌های مهم زیرساختی از جمله انرژی، هسته‌‎ای و تأسیسات آبی کرد. با اتصال بیشتر اینترنت، ما آسیب‌پذیرتر خواهیم شد و من نسبت به امنیت سایبری زیرساخت‌های خودمان اطمینان ندارم.

فامیگلیتی خاطرنشان کرد:

پتانسیل تسلیحاتی شدن زیرساخت‌های ما از سوی بخش‌های خارجی وجود دارد و در صورت هک شدن اتاق عمل یک مخزن، مقادیر غیرقابل برنامه‌ریزی آب آزاد می‌شود که می‌‎تواند برای جمعیت‌های اطراف بسیار خطرناک باشد.

اُرن بلوندر (Oren Blonder) و آری گولدفارب (Ari Goldfarb)، مدیران آب گفتند:

کنفرانس امسال متفاوت از کنوانسیون‌های قبلی خواهد بود. ما به همراه وزارت اقتصاد و مؤسسه صادرات اسرائیل 4 روز تمرکز بین‌المللی و محلی در زمینه مدیریت آب خواهیم داشت. کارگاه‌ها و میزهای بحث برای تعامل با شرکت کنندگان وجود خواهند داشت. این تنها کنفرانسی است که آینده و صنعت آب را واقعاً نشان می‌دهد.

تازه ترین ها
آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.

سرمایه‌گذاری
1403/12/07 - 09:35- آسیا

سرمایه‌گذاری پروف‌پوینت در امارات برای پیشبرد امنیت سایبری

شرکت امنیت سایبری پروف‌پوینت سرمایه‌گذاری در امارات متحده عربی را با هدف پاسخگویی به تقاضا برای خدمات امنیت سایبری مبتنی بر ابر تقویت کرد.