جنگ سایبری آینده، مخرب تر از حد تصور
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ ارتش ایالات متحده در ماه های اخیر، تلاش های زیادی را برای توسعه نیروی کار سایبری انجام داده است. این امر نشانگر آغاز روند آماده سازی نیروهای مسلح آمریکا برای مواجهه با نبرد سایبری بزرگ آینده است. از دیگر اقدامات ارتش آمریکا می توان به تدوین شیوه نامه امنیت سایبری، توسعه آموزش های حوزه فضای مجازی، تربیت نیروهای متخصص از کادر این سازمان و افزایش توان عملیاتی در عرصه سایبری و الکترومغناطیس، اشاره کرد.
نیرو های نظامی به صورت تاریخی در برابر تغییرات ساختاری بسیار مقاوم بوده اند. ادغام کامل تسلیحات سایبری و بهره گیری از قابلیت های سایبری در کارکرد اصلی جنگ های متعارف با بسیاری از چالش های فرهنگی مواجه است که می تواند سرعت این حرکت و تحول را کاهش دهد.
در ماه ژوئن سال 2018، فرماندهی نیروی زمینی، به منظور رشد و انطباق ارتش با مسائل و مشکلات حال و آینده، یک برنامه ی بلند مدت 10 ساله منتشر ساخت. چشم اندازه 2018 تا 2028 نیروی زمینی ارتش ایالات متحده، به تغییر اولویت های این نهاد نظامی، می پردازد. این سند فقط در 2 صفحه تدوین منتشر شده است. بنابراین جزئیات آن تا حدود زیادی ناگفته مانده است. با این وجود، سند یاد شده، می تواند چشم اندازی کلی از اهداف و برنامه های آینده نیروی زمینی، در اختیار خوانندگان خود قرار دهد.
با وجود بحث های بی وقفه میان نظریه پردازان و کادر نظامی آمریکا، همچنان چالشی بزرگ در این راستا وجود دارد. پرسشی که در طول سال ها بی پاسخ مانده، این است که آیا عملیات سایبری به عنوان یکی از شاخه های رزمی سنتی اهمیت دارد یا فقط یک قابلیت فعال برای حمایت از عملیات کلاسیک در جریان نبردهای متعارف به شمار می رود؟
برخی کارشناسان بر این باورند که فضای سایبری بیشتر مانند نوع خاصی از شرایط زیست محیطی میدان نبرد است و نقش کمرنگی در افزایش توان مبارزه در نبرد های بزرگ را دارد و ارتش به جای تلاش برای درک چگونگی امکان بهره گیری از فضای سایبری به عنوان یک مولفه اساسی نبرد، بر آماده سازی نیروها جهت مبارزه با دشمنان در این فضا تمرکز کرده است.
این نظر در حالی همچنان طرفداران خاص خود را دارد که روسیه با بهره گیری از تسلیحات سایبری موفق به شکست دولت غربگرای اوکراین در شبه جزیره کریمه و الحاق این بخش از کشور یاد شده به خاک خود شد. امروزه مصادیق بسیاری از کاربرد تسلیحات سایبری در نبردهای متعارف وجود دارد که با نظر کارشناسان سنتی این حوزه، در تناقض است.