جنگ تعرفههای امریکا و چین تنها بخشی از مناقشه جهانی/بخش دوم
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اسپوتنیک در سؤال دیگری از پتری کرون پرسید:
انتظار میرود تحریم شرکت هوآوی در بازه کوتاهمدت آثار خود را نشان دهد؛ پیشبینی شما برای بازه بلندمدت چیست؟ آیا ممکن است چینیها از این شرایط منفعتی ببرند؟
پتری کرون: اندروید متعلق به لینوکس بوده و لینوکس نیز یک نرمافزار منبع باز است. درنتیجه، شرکت گوگل نمیتواند مانع بهکارگیری اندروید از سوی هوآوی روی دستگاههایش شود. فعالیتهای شرکت هوآوی در بازار چین با انحصار بسیار اندکی از سوی امریکا مواجه است.
دلیل آنکه سیستمعامل اندروید بر گوشیهایی مانند آیفون قابلنصب نیست این است که دو بخش از این سیستم منبع بسته و انحصاری هستند.
در سطوح بالا اپلیکیشن های گوگل هستند که همهچیز را به حسابهای جیمیل متصل میکنند اما در سطوح دیگر یا همان سطوح سختافزاری، این تجهیزات منبع بسته، درایورها، همه اجزای سیستم اندروید وجود دارد که با سختافزارها، مودمها و رابطهای کاربری برای شبکههای رادیویی ارتباط برقرار میکنند.
ازاینرو، ارائهکنندگان سختافزار – که سرکت هوآوی یکی از بزرگترین آنها به شمار میرود- هیچگاه از نرمافزارهای منبع باز رابط کاربری سختافزارهای خو.د سخن نمیگویند زیرا در غیر این صورت رقبای آنها در مورد جزئیات سختافزارهای تولیدشده از سوی این شرکت مطلع میشوند.
مشکل بزرگتری که هوآوی با آن مواجه است نحوه توسعه اپلیکیشن ها در صورت عدم امکان نصب نرمافزارها از گوگل پلی و نرمافزارهای گوگل بر روی گوشیهای این شرکت است.
شرکت فیسبوک در حال حاضر از نصب اپلیکیشن های این شرکت روی گوشیهای هوآوی جلوگیری میکند. این اقدام کوچکی از سوی نرمافزارهای تولیدشده در امریکا علیه نرمافزارهای مستقل چینی و دیگر نرمافزارهای غربی است. ایالاتمتحده دیگر در موضع سلطه فناوری نیست؛ این کشور چین است که قادر است فناوری و نرمافزارهای مستقل و بدون هرگونه وابستگی به دلار امریکا را توسعه و تولید کند.
روندی که در اقدامات اخیر دونالد ترامپ پدید آمده است نشان میدهد که وی با شرکای خود در اتحادیه اروپا نیز در تنش است و همین مسئله باعث شده تا سلطه امریکا در این حوزه از بین رفته و کشورهای بیشتر در تلاش باشند تا جایگاه خود را در این عرصه باز پس گیرند. موضوع ایران یکی از مواردی است که باعث شده تا اروپا از ایالاتمتحده جدا شود. بنابراین از دیدگاه اروپاییهای غیر امریکایی همه این تغییرات به نحوی مطلوب به نظر میرسند.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک در آخرین سؤال خود پرسید: به نظر شما کدام عامل میتواند بهعنوان نقطه عطف در تنشهای میان چین و امریکا ایفای نقش کند تا پسازآن این بحران خاتمه یابد.
کارشناس امنیت سایبری نامبرده در پاسخ به این سؤال گفت:
جنگ تعرفههای میان چین و امریکا تنها بخشی از مناقشههای بزرگ جهانی به شمار میرود. ما آمریکایی را شاهد هستیم که علیه روسیه، ایران، سوریه و ونزوئلا فعالیت میکند.
چین مدتهاست که خریدار نفت ایران است. اخیراً اخباری منتشرشده که چین این اقدام رو متوقف کرده است. اما نقطه عطف در این مورد آن است که امریکا بتواند به شکل ناگهانی و غیرمنتظرهای با ایران به توافق برسد که به نظر من اتفاق نخواهد افتاد. آنچه به نظر میرسد افزایش تنشها ادامه خواهد یافت. ایالاتمتحده بهاحتمالزیاد به دنبال منزوی کردن خود خواهد بود.
بسیاری از کشورها به دنبال فناوریهایی خواهند بود که به ارز امریکایی وابستگی نداشته و بتوانند با ارز ملی خود کشورها تجارت کنند. این موضوع باعث میشود که اقتصاد از وابستگی به دلار امریکا عبور کرده و انحصار امریکا از بازار مالی جهانی شکسته شود. به نظر من این مناقشه به همین زودی پایان نخواهد یافت.