جنگ تعرفههای امریکا و چین تنها بخشی از مناقشه جهانی/بخش اول
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ پتری کرون (Petri Krohn) یک کارشناس امنیت سایبری در مصاحبهای با خبرگزاری اسپوتنیک در واکنش به اقدام اخیر شرکت امریکایی گوگل در راستای جمعآوری محصولات شرکت چینی یادشده و به خطر افتادن امنیت ملی امریکا گفت:
حق با گوگل است؛ اما مسئله اول این است که آیا این اقدام برای جلوگیری از انتشار اخبار کذب است؟ زمانی که سردمداران آمریکایی از امنیت ملی سخن میگویند منظور این نیست که امنیت داخلی این کشور به خطر میافتد.
وی در ادامه افزود:
امنیت ملی درواقع امنیت بینالمللی است. جایگاه امریکا در فضای سایبری یک جایگاه و سلطه بیچون چراست که این مهم، شاخصترین موضوع در سراسر کشور است. بخشی از این سلطه امریکا توانایی جاسوسی از هر شخص و در هر مکانی است.
کرون در ادامه اظهار داشت:
در زمینه جاسوسی، این موضوع بسیار مهم است که کاربران جهانی از اپلیکیشن های امریکای استفاده کنند. درنتیجه، هر فعالیتی که با نرمافزارهای امریکایی انجام شود؛ یک نسخه از اطلاعات ذخیرهشده روی این نرمافزارها به مرکز دادههای سازمان امنیت ملی امریکا (NSA) ارسال خواهد شد.
اگر به نحوه جاسوسی دولت امریکا و بهعنوانمثال اعمال ناشایستی که در یک کارواش در برزیل اتفاق افتاد نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که امریکایی به دنبال جمعآوری مدرک و دستاویز از هر شخصی هستند و توانایی افشای آن را علیه دشمنان، مخالفان سیاسی و هر شخصی که موردپسندشان واقع نیست را دارند.
این کارشناس امنیت سایبری در گفتگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک افزود:
در رابطه با گوشیهای همراه نیست باید گفت که همه اپلیکیشن ها جاسوسافزار هستند. این نرمافزارها از دوربین تلفنهای همراه برای جمعآوری اطلاعات استفاده میکنند؛ پیامهای متنی را ذخیره میکنند؛ از میکروفن گوشی برای ضبط صدا استفاده میکنند. درواقع، کاربران تلفن همراه باید تجهیزاتی مانند میکروفن، برای ارسال پیام صوتی و دوربین برای اسکن QR code منظور استفاده در نسخه دسکتاپ همان اپلیکیشن روی رایانه شخصی خود را فعال کنند.
برای مثال، شرکت روسی یاندکس (Yandex) که در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت میکند خدمات ارائه تاکسی اینترنتی را برای رقابت با شرکت امریکایی گوگل روانه بازار کرده است. در واکنش به حضور این شرکت روسی تبار در امریکا،. نهادهای امنیتی ایالت بالتیک خطرات استفاده از این نرمافزار علیه امنیت ملی این کشور را هشدار دادهاند که بهتبع آن دولت ایالاتمتحده طی اقدامی از نصب این اپلیکیشن بر روی گوشیهای کاربران امریکایی جلوگیری کرده است. اینجاست که انحصارطلبی آمریکاییها در زمینه نرمافزارهای موبایل جلوه میکند.
خبرگزاری اسپوتنیک در سؤال دیگری از این کارشناس امنیت سایبری پرسید: نظر شما در رابطه بازمان انتشار این گزارش چیست؟ آیا این موضوع میتواند به نحوی با آغاز کار تحقیقات وزارت دادگستری امریکا در خصوص اقدامات ضد انحصاری مرتبط باشد؟
پتری کرون در پاسخ به این سؤال گفت:
به نظر من ارتباطی میان این دو موضوع وجود ندارد. اگرچه که شرکت گوگل نیز زیر فشار بسیار زیادی است. آنچه گوگل هفته گذشته اعلام کرد سانسور کردن ویدئوها از سوی شرکت زیرمجموعه خود –یوتیوب- است که به دستور دولت امریکا اقدام به مسدود ساختن برخی کانالها و سانسور محتوای ویدئوها کرد.
البته که این اقدام امریکاییها در رابطه با سانسور محتوا موضوع تازهای نیست اما در حال هر محتوایی ممکن است برچسب کلام نفرتانگیز به خود بگیرد.