جنجال چین و آلمان بر سر امنیت سایبری
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ به نقل از «cso online» سفیر آلمان در چین، میخائیل کلاوس (Michael Clauss)، در مصاحبه با ساوث چاینا مورنینگ سان، بیمحابا به چین حمله کرد و تمام کاسه کوزهها را سر جمهوری خلق چین شکست. البته چین نیز ساکت نماند و مقابلهبهمثل کرد.
دیدگاه آلمان
کلاوس خاطرنشان ساخت که یکی از مسائل اصلی که موجب اختلال در روابط دو کشور شده است، عدم پیگیری طراحی سازوکار مشاوره (توافق دوجانبه در زمینه امنیت سایبری) از سوی چین است. امری که در ژوئن 2016 مورد توافق طرفین قرار گرفته بود.
کلاس ادامه داد که الزامات جاری درباره رمزنگاری و شبکههای خصوصی مجازی، شرکتهای آلمانی را به زحمت انداخته است. او به طور مشخص اظهار داشت: «درخواستهای مکرر ما برای گفتگوی هدفمند با مراجع مربوط در چین پیرامون مسائل مرتبط با شبکههای خصوصی مجازی و امور سایبری، متأسفانه هنوز پاسخ مثبتی از طرف چینی دریافت نکرده است.»
الزام چین به «انتقال اجباری فناوری» موجب اضطراب شرکتهای آلمانی شده است. کلاوس گفت: «هر روز شرکتهای زیادی با مراجعه به سفارت از افزایش تبعیض و موانع ناشی از دخالت دولت و طرحهای اداری شکایت میکنند. شکایات متعدد درباره انتقال اجباری فناوری، سرمایهگذاریهای اجباری مشترک در برخی بخشها یا حفاظت نامناسب حقوقی از مالکیت معنوی، همچنان بدون پاسخ باقی مانده است.»
دیدگاه چین
به گزارش دیلی میل انگلیس، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، هوا چون ینگ (Hua Chunying)، اظهار داشت که سخنان سفیر آلمان در چین چندان مفید نبوده است. او حتی تا آنجا پیش رفت که برخی اظهارات سفیر آلمان را نادرست خواند.
در واقع، هوا چون ینگ اینگونه سخنان سفیر آلمان را تکذیب کرد: «از آلمان درخواست شد تا نمایندگانی برای مشورت اعزام کند اما رغبتی به این کار نشان نداد.» سخنگو به آلمان توصیه کرد: «در راستای توسعه روابط دوجانبه گام بردارد.»
دیگ جوشان
اظهارات صریح سفیر آلمان در چین بلافاصله پس از آن مطرح شد که سرویسهای اطلاعاتی آلمان خبر دادند که چینیها با استفاده از پروفایلهای جعلی در شبکههای اجتماعی، بیش از ده هزار اتباع آلمان را هدف گرفتهاند. این تلاشها ادامه دارد و به شرکتهای آلمانی درباره تهدید چین برای کارکنان و شبکههای آنها هشدار داده شده است.
پیش از افشای استفاده سازمانهای اطلاعاتی چین از شبکههای اجتماعی در اوایل ماه دسامبر، وزارت امور داخلی آلمان در ژوئن 2017 به شرکتهای آلمانی هشدار داده بود که تهدید چین برای صنعت آلمان، تهدیدی واقعی است و چینیها توجه خود را روی صنعت، پژوهش، فناوری و نیروهای مسلح متمرکز کردهاند. این وزارتخانه با اشاره به نحوه استفاده چینیها از شبکههای اجتماعی، به طور مشخص از لینکدین نام برده بود که همان شبکه اجتماعی است که گفته میشود میزبان پروفایلهای جعلی اتباع چینی است.
در واقع، در آوریل 2017؛ یکی از کارکنان زیمنس در هلند، در حین ارتکاب جرم در حالی دستگیر شد که قصد داشت اطلاعات اختصاصی را که به عنوان معتمد داخلی از کارفرما به دست آورده بود، به دیگران واگذار کند. چیزی که هنوز مشخص نشده این است که کارمند هلندی چگونه از سوی چینیها شناسایی و سپس برای ارائه اطلاعات ویژه استخدام شد. وزارت دادگستری با پیگیری این موضوع در نوامبر 2017، چین را مسئول حمله سایبری به زیمنس در امریکا معرفی کرد. در حمله یادشده، 407 گیگابایت اطلاعات زیمنس توسط چین به سرقت رفت.