جمعآوری دادههای شبکههای اجتماعی توسط پلیس فدرال آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ شبکههای اجتماعی امروزه بهعنوان یکی از اصلیترین فناوریهای تحت وب مورداستفاده طیف وسیعی از کاربران فضای مجازی قرارگرفتهاند. شبکه اجتماعی Facebook با ۱.۲ میلیارد کاربر، شبکه Google+ با ۵۴۰ میلیون کاربر، شبکه Linkedin با ۴۰۰ میلیون کاربر و شبکه Twitter با بیش از ۳۰۰ میلیون شلوغترین شبکههای اجتماعی موجود در دنیا هستند.
بر اساس آمار موجود، در هر دقیقه ۳۵۰ هزار توئیت معادل با ۱۸۴ میلیارد توئیت در سال، ۱۵۶ میلیون ایمیل و ۲۰۴ میلیون کلیدواژه روی گوگل جستجو میشود که نشان میدهد دادههای زیادی وجود دارد که پردازش و استفاده از آن در بخش خصوصی و غالباً در ۴ شرکت بزرگ دنیا شامل گوگل، اپل، فیسبوک و آمازون انجام میشود. با کاوش دادههایی مانند اطلاعات شخصی کاربران، روابط میان دوستان، موضوعات موردعلاقه، تعداد و محتوای نوشتهها، زمان حضور افراد در شبکههای اجتماعی و غیره میتوان به دانش سطح بالایی از کاربران شبکههای اجتماعی دستیافته و الگوهای رفتاری کاربران را استخراج نمود. این دانش دقیقاً همان چیزی است که مبنای قراردادهای کسبوکار شبکههای اجتماعی مشهور قرار میگیرد. اکثر این قراردادها با محوریت بازاریابی و تبلیغات صورت میگیرد. رویکرد کلی در این حالات یافتن فرد یا افرادی است که دارای قابلیت خاصی بوده و رفتار و علایق خاصی دارند. چند نمونه از قراردادهای شرکت Facebook نیز در این زمینه افشاشده است. اقدام اخیر پلیس فدرال آمریکا نشان میدهد دادههای جمعآوریشده از شبکههای اجتماعی برای شناسایی افراد نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
دراینخصوص، بهتازگی روزنامه «والاستریت ژورنال» (Wall Street Journal) اعلام کرد پلیس فدرال آمریکا قصد دارد دادههای کاربران فیسبوک و توییتر را جمعآوری کند تا از آنها در راستای منافع آمریکا، مانیتورینگ، شناسایی و مقابله با تهدیدات آمریکا استفاده نماید. افبیآی راهکارهای فنی فروشندگان ثالث را که میتوانند در جمعآوری دادههای کاربران از فیسبوک و توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی کمک کنند، موردبررسی قرار داده است. این اقدام همچنین به دلیل تیراندازیهای اخیر در ایالتهای تگزاس و اوهایو بوده است تا اطلاعات کاملی در خصوص کاربران مشکوک جمعآوری کرده و ارتباط آنها با گروههای افراطی را موردبررسی قرار دهد. دونالد ترامپ در این تیراندازیها شبکههای اجتماعی را متهم کرده و گفته بود این شبکهها بستری مناسب برای افرادی هستند که گرایش بیشتری به خشونت دارند، اگرچه برخی کارشناسان نیز سیاستهای دونالد ترامپ و نژادپرستی او را عامل این تیراندازی و کشتارهای مرگبار معرفی کرده بودند.