نشریهی اشپیگل در گزارشی جزئیات جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا NSA از رایانامههای رئیسجمهور مکزیک را منتشر کرد.
نشریهی اشپیگل در گزارشی جزئیات جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا NSA از رایانامههای رئیسجمهور مکزیک را منتشر کرد. NSA برای این کار به یک کارگزار رایانامه نفوذ کرده و حساب کاربری متعلق به رئیسجمهور مکزیک را مورد جاسوسی قرار داده بود.
به گفتهی اشپیگل، این کارگزار علاوه بر رایانامههای رئیسجمهور، رایانامههای سایر اعضای کابینهی مکزیک را هم در خود جای داده بود؛ این رایانامهها اطلاعات بسیاری همچون ارتباطات دیپلماتیک، اقتصادی و راهبردی این کشور را در خود جای داده و علاوه بر آن وضعیت دستگاه سیاسی و ثبات داخلی این کشور هم به صورت پیوسته در این رایانامهها مورد اشاره قرار گرفته است. اشپیگل این اطلاعات را از سندی به دست آورده است که مربوط به سال ۲۰۱۰ بوده و از سوی اسنودن در اختیار آنها قرار گرفته است. بر اساس این سند یکی از بخشهای داخلی NSA با نام اختصاری TAO مسئول مفوذ به رایانامههای فلیپه کالدرون، رئیسجمهور سابق مکزیک بوده است. در سند مذکور همچنین از این اقدام با عنوان دسترسی موفقیتآمیز به «منبع مفیدی از اطلاعات» یاد شده است.
اشپیگل در گزارش خود به جاسوسی NSA از انریکه پنیا نیهتو، نامزد انتخابات ریاستجمهوری اخیر مکزیک هم پرداخته است. به گزارش اشپیگل، اسنادی در اختیار آنها قرار دارد که نشان میدهد در تابستان سال ۲۰۱۲ مکالمات تلفنی نیهتو و ۹ تن از اطرافیانش، به مدت دو هفته مورد شنود قرار گرفته است. آژانس امنیت ملی آمریکا برای شنود مکالمات نیهتو و اطرافیانش از نرمافزاری استفاده کرده بود که به لیست مخاطبین وی دسترسی یافته و افرادی که نیهتو بیشترین تماس با آنها داشته را شناسایی کرده است. آنها سپس با استفاده از اطلاعات این نرمافزار مکالمات آنها را مورد شنود قرار داده بودند.
همچنین بر اساس گزارش اشپیگل، NSA در این مدت بیش از ۸۵ هزار پیامک را مورد جاسوسی قرار داده بود که بسیاری از آنها متعلق به پنیا نیهتو، رئیسجمهور فعلی مکزیک، بودند. به گفتهی تحلیلگران، این اقدام NSA همچون یافتن سوزن در انبار کاه است و آنها میتوانند این کار را در کوتاهترین زمان ممکن و با بازدهی بالا به صورت مکرر انجام دهند.
آژانس امنیت ملی آمریکا از اظهارنظر در اینباره خودداری کرده است و بیانیهای منتشر کرده است که به صورت غیرمستقیم این مسأله را مورد اشاره قرار داده است. این بیانیه در روز یکشنبه منتشر شده و تصریح میکند که NSA جزئیات عملیات اطلاعاتی خود را منتشر نمیکند» و فقط به ذکر این نکته بسنده میکند که این سازمان هم مانند سازمانهای مشابه همهی کشورها فعالیتهایی را در راستای جمع آوری اطلاعات به عمل میآورد.» NSA همچنین اعلام کرده است که در حال بازبینی سیاستهای عملیاتی خود است و امیدوار است که بتواند از این طربق نگرانیهای موجود را رفع کند.
این افشاگریها در حالی صورت میپذیرد که در گذشته رئیسجمهور برزیل هم از سوی NSA مورد جاسوسی قرار گرفته بود. این امر سبب شد تا تنشهای بسیاری در روابط دو کشور ایجاد شود.
اوباما در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل، جاسوسیهای NSA را اقدامی در جهت مبارزه با تروریسم دانسته و از آن دفاع کرده بود.