جزئیاتی از اجلاس امنیت سایبر بخارست
سورین گریندینو (Sorin Grindeanu)، وزیر امنیت اطلاعات رومانی در اولین روز از اجلاس امنیت سایبر بخارست با حضور نمایندگان تعداد زیادی از کشورها با بیان اینکه امنیت سایبر و اطمینان به خدمات عمومی بهعنوان اولویتهای رومانی هستند، افزود هدف دولت رومانی این است که معیارهای امنیتی برای بهبود امنیت سایبر زیرساختهای حیاتی ایجاد و در همین حال از حقوق و آزادیهای شهروندان نیز حمایت کند.
وی در ادامه سخنرانی خود افزود: «اینترنت دارای تواناییهای بالقوهای است که موجب ارتقای سطح دموکراسی میشود و سبب تغییر روش زندگی، کار و واکنشهای مردم میشود.» وی تصریح کرد که در سومین روز این اجلاس، مرکز نوآوریهای امنیت سایبر افتتاح میشود و نتیجه این اجلاس، همکاری در زمینه امنیت سایبر خواهد بود. نخستوزیر رومانی در این اجلاس گفت که رومانی در حال برگزاری چندین جنگ سایبری شبیهسازیشده است. یکی از این جنگها در زمینه انرژی است و دیگری از طریق افراد ناشناسی است که در هر ثانیه به اطلاعات و سامانههای فناوری اطلاعات حمله میکنند. وی گفت که اولین جنگ شبیهسازیشده در زمینه انرژی به خاطر این است که روسیه از طریق انرژی، اروپا را تهدید کرده است. همچنین وی بیان کرد که رومانی ظرفیتهای زیادی برای ارتقای سطح امنیت سایبر از طریق همکاری با آمریکا دارد. بهعلاوه وی ادعا کرد که با این همکاری، کشور رومانی میتواند به یک رهبر منطقهای در امنیت سایبر تبدیل شود. بهعلاوه معاون وزیر بازرگانی آمریکا، بروس اندروز (Bruce Andrews) بیان کرد که آمریکا و رومانی با توجه به تهدیدات مشترکی که در سایبر با آن مواجه شدهاند میتوانند با یکدیگر همکاری و به فضای سایبری امنتری دسترسی پیدا کنند. وی با بیان این نکته که رومانی در خط مقدم تهدیدات روبه رشد جنگ سایبری قرار دارد، گفت: «بهترین راهی که میتواند به حفظ زیرساختهای حیاتی رومانی از حمله کمک کند، استفاده از فناوری شرکتهای آمریکایی است."
لازم به ذکر است که کشورهای شرکتکننده در این اجلاس عبارتاند از: آلبانی، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، استونی، مجارستان، لتونی، لیتوانی، مقدونیه، مولداوی، مونتهنگرو، لهستان، صربستان، اسلواکی، اسلوونی، اوکراین و آمریکا.