جایگاه هند در رقابت هوش مصنوعی مولد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان،اقتصاد جنوب آسیا علیرغم قرار گرفتن در جایگاه یکی از بزرگترین اکوسیستم های استارتاپی جهان، هنوز نتوانسته است در حوزه هوش مصنوعی که به سرعت در حال پیشرفت میباشد، تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
در حالی که بیش از ۱۵۰۰ استارتاپ مبتنی بر هوش مصنوعی در هند با بیش از ۴ میلیارد دلار سرمایه وجود دارد، هند تاکنون در نوآوری هوش مصنوعی به موفقیت نرسیده است.بسیاری از استارتاپ های بزرگ هند از یادگیری ماشینی برای بهبود جنبه های فعالیت های تجاری خود استفاده میکنند.
کارشناسان، کمبود استارتآپهای اولیه هوش مصنوعی در هند را تا حدی به شکاف مهارتی در بین نیروی کار این کشور نسبت میدهند.
فن آوری اطلاعات در هند با وجود بیش از ۵ میلیون کارمند، هنوز هم ترکیب بالایی از کارمندان رده پایین در برون سپاری فرآیند کسب و کار (BPO) یا تعمیر و نگهداری سیستم دارد.
دو خاره (Dev Khare)، یکی از شرکای شرکت لایت اسپید ونچر پارتنرز (Lightspeed Venture Partners) هند، به تازگی پتانسیل مخرب هوش مصنوعی را ارزیابی کرده و هشدار داده است که مشاغل و فرایندها در صنایعی مانند تحقیقات بازار، تولید محتوا، تحلیل های حقوقی، تحلیل های مالی و مشاغل مختلف خدمات فن آوری اطلاعات میتوانند تحت تاثیر قرار بگیرند.
تحلیلگران هشدار میدهند که اکنون ظهور هوش مصنوعی مولد میتواند بسیاری از مشاغل خدماتی را از بین ببرد.
با این حال، برای هند، این اختلال یک فرصت نیز ایجاد میکند. افزایش سریع در بخش کشاورزی که بیش از ۴۰ درصد نیروی کار کشور را به کار میگیرد، چالش برانگیز است و به همین ترتیب اتوماسیون در صنعت تولید ممکن است به دلیل نیروی کار فراوان و مقرون به صرفه غیرضروری باشد.
به عنوان مثال، شرکت اینفوسیس ماه گذشته اعلام کرد که در حال کار بر روی چندین پروژه هوش مصنوعی مولد جهت پرداختن به جنبه های خاصی از کسب و کار مشتریان میباشد. از سوی دیگر شرکت خدمات مشاوره ای تاتا (TCS) در حال بررسی راه حلهای صنعتی برای خودکارسازی کد تولید ، تولید محتوا، کپی رایت و بازاریابی است.
در واکنش به این چشم انداز، دهلی نو اعلام کرده است که هند رشد هوش مصنوعی را تنظیم نخواهد کرد و رویکردی متفاوت از بسیاری از کشورهای دیگر در پیش خواهد گرفت.
وزارت الکترونیک و فن آوری اطلاعات هند ماه گذشته اعلام کرد دولت در حال بهره برداری از پتانسیل هوش مصنوعی برای ارائه خدمات شهروند محور و تعاملی از طریق پلتفرم های عمومی دیجیتال است.
استارتاپ هایی مانند گینگر برد (Gingerbread) که کسب و کارها را قادر میسازد تا ویدیوها را در مقیاس بزرگ تر بازسازی کنند؛ تورو فاندری (TrueFoundry) که به ساخت چت جی پی تی (ChatGPT) با داده های اختصاصی کمک میکند؛ و کیوب (Cube)، که پشتیبانی از مشتریان مبتنی بر هوش مصنوعی را در شبکه های اجتماعی تسهیل می نماید، از جمله شرکت های پیشرو در این زمینه هستند.
با این حال، برخی از بنیان گذاران ابراز نگرانی کردند که این استارتاپ های هوش مصنوعی به دلیل کمبود بودجه و محاسبات بالا و سایر هزینه های زیرساختی، احتمالا روی ایجاد مدل های زبانی بزرگ خود تمرکز نخواهند کرد و با شکست مواجه خواهند شد.