جاسوسی از مکالمات شخصی دونالد ترامپ
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «theverge»؛ بر اساس گزارش های منتشر شده، دونالد ترامپ زمانی که در کاخ سفید است، از طریق آیفون شخصی خود با دوستان قدیمیش، شرکای تجاری و چندین شماره ی محرمانه تماس می گیرد. همین موضوع به چین و روسیه اجازه می دهد به سادگی از طریق تلفن هوشمند ترامپ جاسوسی کنند.
بر اساس گزارش های گوناگون اطلاعاتی آمریکا، تا کنون بارها به دونالد ترامپ هشدار داده شده است که به جای استفاده از آیفون شخصی خود باید از خط ثابت امن داخل کاخ سفید استفاده کند. با وجود این ترامپ همچنان از تلفن هوشمند خود بهره می گیرد. نکته ی جالب این است که مقامات کاخ ریاست جمهوری آمریکا به سادگی تنها امیدوار هستند که وی مسائل محرمانه را در پشت خط بیان نکند.
سازمان های اطلاعاتی آمریکا معتقدند، جاسوس های چینی و روسی به طور منظم تماس های ترامپ را شنود می کنند. این کار از طریق نیروهای انسانی در دولت های خارجی و ردیابی ارتباطات بین مقامات صورت می گیرد. هدف از این اقدامات.
در گزارش بالا آمده است، هدف از جاسوسی یاد شده جلوگیری از تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین است. سازمان های اطلاعاتی چین امیدوارند با یادگیری الگوی رفتاری ترامپ بتوانند از طریق افراد نزدیک به وی، روی سیاست های آمریکا تاثیر بگذارند. در رابطه با روسیه نیز به نظر می رسد با وجود رابطه ی نزدیک 2 رییس جمهور پیچیدگی کمتری داشته و برای حفظ منفعت روسیه از طریق تاثیر گذاری روی ترامپ صورت می گیرد.
رییس جمهور فعلی آمریکا، حدود 3 آیفون را همواره با خود حمل می کند که تنها 2 عدد از آنها تحت حفاظت سازمان امنیت ملی قرار دارند و تعدادی از قابلیت ها، امکان ردیابی تماس ها و سو استفاده از آسیب پذیری هایشان محدود شده است؛ اما تلفن سوم یک نمونه ی کاملا استاندارد بوده و هیچ تفاوتی با میلیون ها ابزار در دسترس دیگران ندارد. ترامپ نیز به دلیل این که قادر است تماس های شخصی خود را روی آن ذخیره کند، به استفاده از تلفن هوشمند سوم ادامه می دهد. همین مسئله امکان جاسوسی و شنود اطلاعاتی را ساده تر می کند.
در مقابل، در زمان باراک اوباما، رییس جمهور پیشین آمریکا، وی از آیفونی دستکاری شده استفاده می کرد که امکان برقراری تماس و تصویربرداری را نداشت و پیام های دریافتی آن نیز تنها از چندین آدرس ایمیل مشخص شده بود. این گونه ابزار معمولا از میکروفون بی بهره اند و ارسال پیام کوتاه با آن نیز ممنوع است. در مقابل ابزار مورد استفاده ی ترامپ هیچ یک از این موارد امنیتی را ندارد و به نظر نمی رسد وی نیز قصد داشته باشد در این زمینه از پروتکل های امنیتی استاندارد پیروی کند.
تنها نکته ی خوش بینانه از دید کارشناسان این است که وی پیام متنی و ایمیل ارسال نمی کند و به همین دلیل شیوه های هک شدن و مورد حمله قرار گرفتن آن توسط مهاجمان تا حدی محدود می شود.