جاسوسی احتمالی پرسنل اسنپچت از کاربران
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ مادربورد در این گزارش با استناد به سخنان پرسنل قبلی و فعلی اسنپ چت مدعی شده که کارکنان از طریق از ابزاری به نام «اسنپ لیون» قادر به مشاهده شماره تماس، آدرس ایمیل، اطلاعات مکانی، تصاویر و ویدیوهای ذخیره شده کاربران بوده اند. میزان دقیق سوءاستفاده از این ابزار مشخص نیست اما به گفته یکی از کارکنان سابق به دفعات محدودی از آن استفاده شده است.
به دنبال انتشار این گزارش افشاگرانه، کمپانی اسنپ با انتشار بیانیه ای به اهمیت حفظ حریم خصوصی کاربران در اپ خود پرداخته است.
تصور اینکه پرسنل از کاربران جاسوسی میکنند، بسیار آزاردهنده و کاملاً نادرست است. حفظ حریم خصوصی مهمترین مسئله در اسنپ است. ما حجم اندکی از دادهها را ذخیره میکنیم اما سیاستها و کنترلهای دقیقی را برای محدود کردن دسترسی کارکنان به این اطلاعات در نظر گرفتهایم. این محدودیتها شامل دادههای ذخیره شده در ابزارهای طراحی شده برای مراجع قانونی نیز میشود. هر نوع دسترسی غیرمجاز تخطی آشکار از استاندارهای کسبوکار است و در صورت شناسایی بهسرعت با آن برخورد میشود.
مادربورد در گزارش خود با چهار نفر از پرسنل سابق و یک کارمند فعلی این شرکت گفتگو کرده که وجود ابزار اسنپ لیون را تأیید کردهاند. به گفته دو نفر از آنها چند سال قبل به صورت غیر مجاز از اسنپ لیون استفاده شده و مشخص نیست که در حال حاضر نیز چنین مسئلهای روی داده یا خیر.
فارغ از وسعت و میزان سوءاستفاده از اسنپ لیون مسئله مهم دسترسی راحت کارکنان بخشهای مختلف به آن و بهکارگیری این ابزار برای مسائل غیر مرتبطی نظیر مدیریت اسپم بوده است. وجود چنین ابزارهایی یا سوءاستفاده از آنها به اسنپ چت محدود نمیشود و سال قبل هم فیسبوک یکی از کارکنانش را به اتهام استفاده از دادههای خصوصی یک زن اخراج کرد.
این مشکلات در حالی رخ میدهد که اغلب کاربران از وجود چنین ابزارهایی بیاطلاع بوده و به عدم دسترسی کارکنان این شرکتها به اطلاعاتشان اطمینان دارند؛ بااینحال وجود ابزارهایی نظیر لیون به بهانه ارائه اطلاعات به مراجع قانونی به معنی دسترسی همیشه افراد غیرمجاز به دادههای شخصی کاربران تمام میشود.