ثبت سفارش و واردات رسمی دستگاههای ماینینگ آغاز شد
بالاخره پس از مدتها انتظار، در هفتههای گذشته وزارت کشور قانون مربوط به فعالیت در حوزه رمز ارزها را منتشر کرد و ماینینگ به طور رسمی در ایران قانونی شد. حال به تازگی سازمان گمرک نیز از آغاز ثبت سفارش دستگاههای استخراج ارز دیجیتالی در وزارت صنعت و واردات رسمی آن از گمرک خبر داد و گامهای جدیدی برای رسمیت بخشیدن به صنعت ماینینگ برداشته شد.
پس از موافقت دولت با استخراج ارزهای دیجیتالی، از امروز مجوزهای مورد نیاز برای واردات تجهیزات ماینینگ از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شد و واردات رسمی این تجهیزات از گمرکات کشور آغاز شد. معاون فنی و امور گمرکی ایران در خصوص واردات تجهیزات ماینینگ گفت:
پیش از این واردات دستگاه استخراج ارز دیجیتالی انجام نمیشد ولی اکنون برای آن کد تعرفه گمرکی۸۴۷۱۹۱ تعریف کردهایم که باید این دستگاهها نیز مانند سایر کالاها مراحل قانونی را طی کنند.
به گزارش خبرگزاری ایران، دولت گام دوم خود را در خصوص قانونی کردن استخراج دیجیتال این بار در بخش واردات برداشته است. رئیس اتحادیه فناوران رایانهای تهران درباره اقدامات جدید دولت برای ماینینگ بیان کرد که از سال 96 خواستار ساماندهی و قانونمند کردن واردات دستگاههای استخراج ارز دیجیتالی در مکاتبه با بانک مرکزی و اتاق اصناف تهران و مبارزه با قاچاق بودیم، اما مثل همیشه قانونگذاری از ورود تکنولوژی به کشور عقب افتاد؛ حال بالاخره با موافقت دولت با این صنعت، ثبت سفارش آن از سوی وزارت صمت و واردات آن از سوی گمرک قانونی شد.
مهدی میرمهدی رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در خصوص واردات قانونی تجهیزات ماینینگ به داخل کشور گفت:
حال که سازمان گمرک برای واردات دستگاههای ماینینگ، کد تعریف کرده است، نشان میدهد واردات رسمی آن شکل خواهد گرفت، چرا که تاکنون تنها 5 درصد دستگاههای استخراج ارز دیجیتالی آن هم با نام سرور و پاور بهصورت رسمی وارد کشور میشد ولی از آنجایی که دستگاههای ماینینگ گران هستند (17 میلیون تومان) و به نام دستگاه دیگر ثبت سفارش و وارد کشور میشد، به همین دلیل سود کمتری از مالیات و مالیات بر ارزش افزوده عاید دولت میشد.
درصد دستگاههای ماینینگ نیز از راه قاچاق وارد کشور میشد که با این روش هم تمام سود به جیب قاچاقچی میرفت حال که واردات رسمی این دستگاهها شکل خواهد گرفت نه تنها واردات آن بهصورت رسمی خواهد شد، بلکه موجب می شود تا خدمات پس از فروش و گارانتی در کشور نیز ارائه شود.
رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران در ادامه بیانات خود اعلام کرد که واردکنندگان نیز باید دقت کنند هر دستگاهی را ثبت سفارش نکرده و وارد کشور نکنند، زیرا بیشتر دستگاههایی که وارد کشور میشود، شامل دستگاهای رده خارج شده دیگر کشورها است که بسیار برق بالایی را مصرف میکنند. این در حالی است که تکنولوژی دستگاههای استخراج ماینر ارتقا پیدا کرده و برق زیادی مصرف نمیکنند.