تکرار اتهامات سایبری علیه جمهوری اسلامی ایران
به گزارش واحد بین الملل سایبربان؛ یکی از وبسایتهای خبری غربی، با انتشار مطالبی، ضمن طرح ادعاهای مجدد بیاساس علیه جمهوری اسلامی ایران در دنیای سایبری، این کشور را به حمایت از تروریست و حملات سایبری سازمانیافته متهم کرد. در این یادداشت آمده است:
«در 11 می 2017، دانیل کوتس (Daniel Coats)، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا گفت که این کشور، با تهدیدات خارجی بسیار پیچیدهای روبروست. ایران در این میان، یکی از تهدیدات اصلی برای سرویسهای اطلاعاتی آمریکا محسوب میشود.
در آوریل 2017، گروه هکری "اویل ریگ"، متهم به انجام حملاتی علیه اهدافی در اسرائیل شد. بر اساس اطلاعاتی که توسط سازمان دفاع سایبری اسرائیل در این رابطه منتشر شد، ایران از این حمله، پشتیبانی کرده است.
در آلمان، یک فرد با ملیت پاکستانی، با حمایت ایران، به مدت چهار سال برای نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، به جاسوسی میپرداخت و حملات تروریستی را حمایت میکرد که در آلمان یا فرانسه، به وقوع پیوست. گروههای ضد تروریستی آلمانی، سوابقی از این موضوع، نظیر عکس یا ویدیو پیداکردهاند.
بر اساس اسنادی که اداره اطلاعات ملی آمریکا در اختیار دارد، ایران از قابلیتهای جاسوسی سایبری، علیه آمریکا بهرهبرداری میکند. در سال 2016، وزارت دادگستری آمریکا، هفت شهروند ایرانی را که برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکردهاند، به اتهام انجام حمله سایبری علیه بخش مالی آمریکا و حمله به بخش کنترل صنعتی سدی در حوالی نیویورک، جریمه کرد و علیه آنها، کیفرخواستی را صادر نمود. همچنین بر اساس این اسناد، مشخص میشود که ایران، در حال توسعه تواناییها و قابلیتها برای آسیب زدن و تخریب سامانههای ارتباط نظامی آمریکا و ابزارآلات مسیریابی این کشور است. علاوه بر این، ایران در حال دستیابی به تواناییهایی است که بتواند موشکهایی با قابلیت حمل سلاحهای هستهای تولید نماید. همچنین، این اداره تأکید میکند که ایران، بزرگترین ذخیره موشکهای بالستیک را در منطقه خاورمیانه دارد.
یکی دیگر از مواردی که در این گزارش به آن اشاره شده است، تلاش ایران برای نفوذ به دستگاههای تصمیمساز ملی و جامعه اطلاعاتی آمریکا است. این اقدام ایران، البته تنها در مورد آمریکا صورت نمیپذیرد و ایران در کشورهای دیگر نیز چنین کاری انجام میدهد. همچنین، آنها شرکتهای آمریکایی را هدف قرار داده تا از این طریق، تحریمها را دور زده و فناوریهای چندگانه را به خدمت بگیرند. درنهایت، وزارت دادگستری آمریکا، جریمههایی را برای این افراد در نظر گرفته و تحریمهایی را اعمال کرده است.
بهعنوانمثال، شرکت ZTE چین، متهم است که تحریمهای آمریکا را با ارسال اقلامی با منشأ آمریکایی نقض کرده و مبالغی را بهعنوان جریمه به دولت آمریکا در این زمینه، پرداخت کرد.
یک شهروند سنگاپوری به نام لیم یونگ نام (Lim Yong Nam aka Steven Lim)، به اتهام ارسال تجهیزات مدولاسیون امواج رادیویی به ایران، به 40 ماه حبس محکوم شد. این تجهیزات مدولاسیون، بعداً در عراق و در مواد منفجره منفجرنشده کشف شد. این تجهیزات، نمونهای از تجهیزاتی است که کاربرد دوگانه دارد. فرد مذکور، با استفاده از ترفندهایی، این تجهیزات را به ایران صادر کرده بود.
درنهایت، ایران چیزی فراتر از یکنهاد بیدندان است. ایران دندان و نیشهای مرگباری دارد. دستور کار آنها، چیزی فراتر از یک تخلیه اطلاعات ساده است. آنها از منابعشان، بهرهبرداری میکنند، نظیر استفادهای که از آن شهروند پاکستانی، برای انجام اقدامات تروریستی در آلمان، انجام دادند.
درمجموع، نهادهای اطلاعاتی و دفاعی ایالاتمتحده، به دنبال پررنگ کردن تهدیداتی هستند که از جانب ایران منتشر میشود.»