تولید باتریهای لیتیومی با استفاده از آب اقیانوس
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ دانشمندان در تلاش هستند تا منابع تازه ای را برای تولید باتری های لیتیومی شناسایی کنند و تازه ترین بررسیهای آنها نشان می دهد تصفیه آب اقیانوس میتواند منبعی غنی برای دسترسی به یون های لیتیوم باشد.
تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد اقیانوس ها معادنی سرشار از لیتیوم هستند که تا به حال از این نظر به آنها کم توجهی شده بود. آنان روش تازه ای برای شیرین کردن آب ابداع کرده اند که در قالب آن از ساختارهای ارگانیک فلزی خاص اسفنجی با منافذ بسیار ریز برای شکار یون های لیتیوم در زمان تصفیه آب استفاده می شود.
دقت این روش بسیار بالاست و از این طریق تنها آن بخش از غشای سلول جدا می شود که حامل یون های لیتیوم باشد. اگر چه تلاش برای جدا کردن یون های لیتیوم از آب دریا پدیده تازه ای نیست، اما کارآیی بالای این روش و سازگاری آن با محیط زیست موجب رضایت بالای پژوهشگران شده است.
در این روش نیازی به پمپاژ آب یا استفاده از مواد شیمیایی خطرناک و مضر برای جدا کردن یون های لیتیوم نیست و تنها باید فیلترهای مناسبی به کار گرفته شوند. روش یادشده حتی در صورت آلوده بودن شدید آب دریا هم برای جدا کردن یون های یادشده قابل استفاده است.
این روش هنوز برای تکمیل نیاز به زمان بیشتری دارد. اما محققان اطمینان دارند که با استفاده از آن دیگری نگرانی در زمینه تولید باتری های لیتیومی برای استفاده در گوشی ها، خودروهای برقی، لپ تاپ ها و غیره وجود ندارد.