توصیه پلیس سنگاپور در مورد امنیت دستگاههای هوشمند خانگی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ پلیس سنگاپور به مردم توصیه کرد که دستگاههای هوشمند خانگی مانند دوربینهای پروتکل اینترنت (IP)، تلویزیونهای هوشمند و قفلهای دیجیتال را ایمن کنند، زیرا جرایم سایبری و هک در جهان گسترش یافتهاند.
در ماه ژانویه امسال، پلیس سنگاپور در یک بیانیه مشاوره عمومی هشدار داد که مجرمان سایبری میتوانند دستگاههای هوشمند خانگی را هک کنند و آنها را به خطر بیندازند.
این در حالی است که حملات سایبری در طی همهگیری در سراسر جهان همچنان در حال افزایش هستند و انتظار میرود محبوبیت دستگاههای هوشمند خانگی افزایش یابند.
پلیس، با اشاره به لزوم امنیت دوربینهای IP خاطرنشان کرد که در صورت عدم تغییر رمزهای عبور پیشفرض و ایمنسازی کافی، شخص ثالث میتواند به دوربین دسترسی داشته باشد. درنتیجه این امر میتواند منجر به از بین رفتن حریم خصوصی مانند نفوذ در فیلمهای ویدئویی دوربین IP شود.
در ماه اکتبر سال گذشته گزارش شد که تصاویر هک شده از دوربینهای IP خانگی در وبسایتهای نامناسب بارگذاری شدهاند.
سایر دستگاههای خانگی هوشمند مانند قفلهای دیجیتال، هابهای خانگی هوشمند و تلویزیونهای هوشمند ممکن است دارای آسیبپذیریهای ذاتی باشند. به گفته پلیس این کشور، به خطر افتادن این دستگاهها، میتواند منجر به از بین رفتن حریم خصوصی، نقض به اطلاعات شخصی و مالی یا حتی خسارتهای مالی شود، زیرا مجرمان سایبری از اطلاعات شخصی برای انجام معاملات غیرمجاز استفاده میکنند.
برای مقابله با چنین فعالیتهای غیرقانونی، پلیس به مردم توصیه کرد که از شبکههای وایفای خود محافظت کنند، زیرا این دروازه دستگاههای هوشمند است. کاربران وایفای میتوانند یک شبکه مهمان در زیر روتر خود ایجاد کنند تا از دستگاههای هوشمند خود استفاده کنند، درنتیجه از دسترسی هکرها به سایر دستگاههای مهم در شبکه اصلی مانند تلفنهای هوشمند یا لپتاپهای حاوی اطلاعات خصوصی جلوگیری میشود.
در صورت وجود چنین ویژگی، کاربران باید احراز هویت 2 عاملی را فعال کنند و از گذرواژههای قوی و منحصر به فرد استفاده کنند، زیرا گذرواژههای پیشفرض را میتوان به راحتی در اینترنت یافت.
پلیس سنگاپور اعتقاد دارد که کاربران باید به طور منظم دستگاههای خود را پچ و بهروزرسانی کنند و هرگونه ویژگی در دستگاههای هوشمند را که برای مسدود کردن نقاط احتمالی ورود استفاده نمیشوند، غیرفعال کنند. به عنوان مثال، اگر کاربران از کنترل صوتی استفاده نمیکنند، باید این ویژگی را مسدود کنند، زیرا درصورت فعال بودن میکروفون و به خطر افتادن، میتواند برای مکالمه استفاده شود.
پلیس سنگاپور، کاربران را تشویق به شناسایی محصولاتی با مقررات بهتر امنیت سایبری کرد و گفت که کاربران میتوانند برای تصمیمگیری به طرح برچسبگذاری امنیت سایبری بهوسیله آژانس امنیت سایبری سنگاپور اعتماد کنند.
این طرح که دستگاههای هوشمند را با توجه به سطح امنیت سایبری آنها رتبهبندی میکند، برای همه دستگاههای مصرف کننده اینترنت اشیای مشتری گسترش یافته است.
پلیس همچنین بر این باور است که با امنیت بیشتر محصولات در بازار، مصرف کنندگان میتوانند در هنگام تصمیمگیری برای خرید به این محصولات رجوع کنند.