توسعه ی عینک واقعیت افزوده توسط فیسبوک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «techcrunch»؛ در حال حاضر شرکت های بسیاری مانند مجیک لیپ (Magic leap)، گوگل، مایکروسافت و اپل در حال توسعه ی عینک های واقعیت افزوده ی مخصوص به خود هستند.
فیکاس کیرکپاتریک (Ficus Kirkpatrick)، مدیر بخش واقعیت افزوده فیسبوک نیز به تازگی در جریان برگزاری اجلاسی مختص به وافعیت مجازی و واقعیت افزوده، تایید کرد این شرکت در حال کار روی واقعیت افزوده است.
آزمایشگاه بیلدینگ 8 (Building 8)، فیسبوک مدتی قبل نیز صفحه نمایش هوشمندی را به نام پورتال (Portal) که دارای عملکردی مشابه با الکسای آمازون است را به عنوان اولین محصول سخت افزاری خود معرفی کرد.
کیرکپاتریک گفت:
ما هم اکنون هیچ محصولی را برای معرفی نداریم؛ اما تعداد بسیار زیادی افراد متخصص در حال توسعه دستاوردهای بسیار پیشرفته ای هستند که امیدواریم در هدست های آینده مورد استفاده قرار گیرند.
مارک زاکربرگ، مدیر عامل فیسبوک در آپریل 2017 گفته بود:
همه می دانیم که در نهایت چنین محصولی را خواهیم خواست. ما عینک می خواهیم. در حال حاضر فناوری و دانش مورد نیاز را برای ساخت عینک های واقعیت افزوده خود را نداریم. به همین خاطر احتمالا 5 تا 7 سال زمان لازم است.
با وجود این، تنها چند ماه پس از صحبت های بالا، پتنت های عینک واقعیت افزوده ی فیسبوک به صورت عمومی منتشر شد. به علاوه در ماه گذشته، این شرکت آگهی فرصت شغلی جدیدی را با موضوع استخدام متخصصان تولید تراشه های رایانه ای مخصوص به واقعیت افزوده منتشر کرده بود. کمی بعد نیز در زمان برگزاری اجلاس این شرکت در رابطه با واقعیت مجازی به صورت مختصر بیان شد که هنوز فناوری مورد نیاز برای نمایشگرهای واقعیت افزوده ی مورد نظر آنها توسعه پیدا نکرده است.
یکی از اصلی ترین مسائلی که احتمالا فیسبوک با آن مواجه خواهد شد، در زمینه ی حریم خصوصی است؛ زیرا با توجه به رویدادها و هک هایی که به تازگی در بستر شبکه اجتماعی آن رخ داده اند، تعداد بسیار زیادی از کاربران نسبت به حفظ داده های خود در این بستر ابراز نگرانی کرده اند. به علاوه در زمان عرضه ی نسختین نمونه از هدست واقعیت مجازی آکیولاس ریفت نیز گزارشاتی منتشر شد که نشان می دهد، فیسبوک از طریق این محصول خود و بدون اطلاع کاربران، به طور گسترده اطلاعات کاربران روی سرورهای خود آپلود می کرد.