توسعه پهپاد بمب افکن، توسط عربستان
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «defence-blog»؛ شرکت عربستانی ساینس تکنولوژی (Science Technology)، در زمان برگزاری اجلاس و نمایشگاه دفاع بینالمللی 2019 (IDEX 2019)، یک جنگندهی خودمختار معرفی کرد که به عنوان پهپاد بمبافکن نیز از آن یاد میشود.
ساینس تکنولوژی، در همکاری با کره شمالی، آمریکا و اوکراین، از بهروزترین فناوریها و تجربههای مبارزاتی، برای توسعه محصولات خود، استفاده کرد. هدف از این کار، تولید پهپادی بود که قابلیت حمل چندین نوع سلاح را به صورت همزمان دارد.
مقامات ساینس تکنولوژی گفتند:
پروژه بلندپروازانه پهپاد جنگی یادشده، به منظور پشتیبانی از عملیات ضدشورش (COIN)، شناسایی، جستجو و نجات (SAR)، اطلاعات، نظارت و شناسایی (ISR)، هدفگیری و حمله با دقت بالا، پشتیبانی هوایی عمیق (DAS)، گشت دریایی و مأموریت دفاع ملی، توسعه پیدا کرد.
یکی از اصلیترین مزیتهای پهپاد بمبافکن تولیدشده توسط ساینس تکنولوژی، استفادهی آن، از به روزترین فناوریها، هزینهی تولید پایین و تهیهی اش، از بازار آزاد است.
مقامات یادشده، از انتشار مشخصات پهپاد جدید خودداری کردند. با وجود این، انتظار میرود که امکان حمل تجهیزات موردنیاز مأموریتهای مختلف را داشته باشد. برای مثال میتوان به حسگرهای الکترونوری/ فروسرخ (EO/IR)، رادارهای نظارت دریایی چندگانه، لیزر نگارنده و بستههای مختلف اشاره کرد.
پهپاد یادشده، قادر به حمل موشکهای ضد رادار، ضد کشتی، هوا به زمین دقیق و بمبهای هدایت شونده است. همچنین امکان تجهیز آن، به موشکهای هدایت شونده با لیزر -که از دقت بالایی برخوردار هستند- وجود دارد.
سخنگوی ساینس تکنولوژی گفت:
پروژه مذکور، برای ما، در اولویت بوده و توسط ارتشها و مشتریان مختلفی در آسیای غربی و آفریقای شمالی، مورد تأیید قرار گرفته است.
این انتظار وجود دارد که سرمایهگذاریهای دفاعی کشورهای آسیای غربی و آفریقای شمالی، در طی چند سال آینده افزایش پیدا کند. این مسئله بازار تازهای را برای پهپادهایی با تجهیزات کشنده به وجود میآورد. همچنین به نظر میرسد با توجه به افزایش درگیریهای منطقهای تعداد جنگنده بدون سرنشین از ده ها پهپاد در 2018، به 700 پهپاد در سال 2028 افزایش پیدا کند.
همچنین در طول برگزاری نمایشگاه یادشده، ساینس تکنولوژی، یک تفاهمنامه همکاری را با یک شرکت مشاوره بینالمللی امضا کرد. مدیریت این شرکت را ویزلی کن کلارک (Wesley Kenn Clark)، ژنرال آمریکایی و رئیس سابق ناتو در اروپا، برعهده دارد. هدف از این کار، ترویج پروژههای جدید ساینس تکنولوژی و انتقال تجربیات صنعت دفاعی آمریکا به عربستان است.