توسعه همکاریهای آموزشی ایران و افغانستان در حوزه فناوری اطلاعات
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات؛ وحید یزدانیان با بیان اینکه از جمله اقداماتی که ابتدای سال ۹۸ شاهد به ثمر نشستن آن خواهیم بود انعقاد تفاهمنامه مشترک میان دانشکده پست و مخابرات و انستیتو آموزش ICT افغانستان برای برگزاری دورههای آموزشی خواهد بود،گفت:
سابقه همکاری ما با افغانستان به اوایل کنار رفتن طالبان از افغانستان باز میگردد. مؤسسه آموزشی ICT افغانستان یک دانشگاه و یک مرکز آموزشی بسیار بزرگ است که بر اساس تفاهم کشورهای مختلف برای بازسازی افغانستان در ژنو، توسط دولت جمهوری اسلامی ایران ساختهشده است.
وی افزود:
در سفری که اواخر سال گذشته، وزیر مخابرات افغانستان به ایران داشت، یکی از محورهای درخواست وی و هیئت همراه، توسعه همکاریهای آموزشی بود. آنها نخست از ما تقاضای همکاری برای طراحی دورههای آموزشی در زمینههای تکنولوژی و ICT و بهویژه پست و در زمینه آموزش مدیران پستی داشتند که گویا در این زمینه هم خیلی ضعف دارند، یکی دیگر از محورهای درخواستشان بود.
یزدانیان ادامه داد:
موضوع سوم که از ما تقاضا داشتند بحث تربیت مربیان در موضوعاتی همچون 5G، بیگ دیتا، کلود، IOT، بلاکچین، امنیت، شبکههای فیبرنوری و ارتباطات سریع فوقسریع، برنامهنویسی و بازاریابی تجارت الکترونیک بود.
رئیس دانشکده پست و مخابرات گفت:
بر این اساس در حال تعامل هستیم که پیشنویس تفاهمنامهای تهیه شود و در اختیار وزرای دو کشور قرار گیرد و در جریان سفر آتی وزیر ارتباطات به افغانستان این تفاهمنامه به امضا برسد.
وی همچنین، برگزاری دورههای مشترک با اتحادیه جهانی مخابرات، ایجاد ساز و کارهای حمایت از استارتآپهای حوزه آموزشی، توسعه آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال و بهروزرسانی محتوای آموزشی مهارتی را از مهمترین برنامههای سال ۱۳۹۸ این دانشکده عنوان کرد.
رئیس دانشکده پست و مخابرات گفت:
سال ۹۸ دو رویداد بینالمللی مشترک با اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) برگزار خواهیم کرد. یک رویداد اردیبهشتماه به مناسبت روز ICT تحت عنوان ICT و دختران برگزار خواهد شد این رویداد عمدتاً در یک سری کشورهای پیشرو در حوزه ICT برگزار میشود.
وی ادامه داد:
در ششماهه اول هم یک دوره آموزشی مجدداً با اتحادیه جهانی مخابرات با همان کیفیتی که سال گذشته و با حضور متقاضیانی از کل منطقه آسیا و اقیانوسیه برگزار خواهیم کرد.
یزدانیان با تأکید بر اینکه یکی از موضوعات مغفول مانده که دانشکده مخابرات سال ۹۸ برای آن برنامه خواهد داشتاستارتآپهای حوزه آموزش ICT است گفت:
در سالهای اخیر جوانان در کشور استارتآپهای در حوزه ICT مثلاً در زمینه حملونقل، مبادلات بانکی، املاک یا گردشگری به راه انداختند که تعدادی از آنها از مرحله استارتآپ هم گذر کرده و به شرکتهای بزرگی تبدیلشدهاند؛ اما استارتاپهای آموزش ICT طی سالهای گذشته دیده نشده اند.
وی اضافه کرد:
براین اساس یکی از برنامههای سال آینده توسعه استارتآپهایی است که در زمینه آموزشی فعالیت میکنند. این کار به این معنا نیست که به آنها پول دهیم یا مورد حمایت مستقیم قرار گیرند. مهم این است که ما منظومه کسبوکار را برای آنها بهگونهای فراهم و راهکارهای را پیشبینی کنیم تا منجر به بزرگ شدن سایز شرکتها واستارتاپهای آموزشی در حوزه ICT شود.
رئیس دانشکده پست و مخابرات با اشاره به برنامه ریزی برای توسعه آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال درسال ۹۸ نیز گفت:
ما به دنبال این هستیم که سال آینده نقش تسهیل گری و نه تصدیگری خودمان را در زمینه آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال در کشور، گسترش دهیم. به این معنا که قرار است بررسی کنیم در هر استانی در چه شاخهای از ICT امکان اشتغال بیشتری فراهم است و برای فعال کردن این ظرفیت از مؤسسات آموزشی و شرکتهایی که آموزشهای مهارتی ارائه میکنند برای برگزاری دورههای منجر به اشتغال حمایت خواهیم کرد.