about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

پژوهشگران نوعی شبکه‌ی عصبی مصنوعی تولید کردند که سطح انرژی مصرفی آن با نمونه‌های زیستی قابل‌مقایسه است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به اعتقاد بسیاری از محققان ذهن انسان، قدرتمندترین ماشین و ابررایانه‌ی روی زمین است. به گونه‌ای که حتی با وجود ایجاد پیشرفته‌ترین ابزارها و هوش‌های مصنوعی امروزی امروز، توان رقابت با آن وجود ندارد. همچنین سطح انرژی موردنیاز برای دستیابی به چنین ابزاری به حدی زیاد است که این مسئله را غیرممکن می‌کند.

با وجود این گروهی از پژوهشگران دانشگاه MIT به رهبری امیلی تومی (Emily Toomey) با استفاده از نانوسیم‌ها، نورون‌های ابررسانایی تولید کردند که سطح انرژی آن با ذهن انسان برابری می‌کند. محققان ادعا می‌کنند مصرف انرژی این دستاورد بسیار بهینه‌تر از دیگر نمونه‌های مشابه است. عملکرد این ابزار به ویژگی‌های غیرخطی خاصی از نانوسیم‌ها بستگی دارد که شباهت آن را به شیوه‌ی فعالیت مغز انسان نزدیک می‌کند. این خصیصه به میزان رسانایی بستگی دارد که در زمان عبور جریان از آن، از سطح آستانه فراتر می‌رود.

زمانی که ابررسانایی از بین می‌رود، مقاومت افزایش پیدا می‌کند و در نتیجه یک پالس ولتاژ ایجاد می‌شود. از این پالس برای تنظیم و ایجاد پالس‌های بعدی موجود در نانوسیم ابررسانا استفاده می‌شود. اثر این رویداد نوعی مدار به وجود می‌آورد که خواصی نزدیک به نورون‌های واقعی دارند

پژوهشگران شرح دادند دستاورد آن‌ها می‌تواند به مانند نورون‌های واقعی، دیگر نورون‌ها را تحریک کرده یا جلوی فعالیت آن‌ها را بگیرد. این قابلیت تاکنون در هیچ‌یک از محصولات گذشته پیاده‌سازی نشده بود. از طرفی نورون‌های ابررسانا انرژی بسیار کمی مصرف می‌کنند که تقریباً با شبکه عصبی واقعی قابل‌مقایسه است.

با وجود همه‌ی موارد یاد شده، نورون‌های ابررسانا دارای محدودیت‌های خاص خود هستند. برای مثال برخلاف شبکه‌ی عصبی واقعی که هر نورون به هزاران نمونه‌ی دیگر متصل است، تعداد اتصالات در این ابزار مصنوعی بسیار کم است.

اگر فناوری یاد شده با موفقیت به مرحله‌ی نهایی توسعه برسد، امکان استفاده از آن در حوزه‌هایی مانند تشخیص الگو یا تصمیم‌گیری وجود دارد و سطح توان هوش‌های مصنوعی افزایش خواهد یافت. با وجود این محققان ذکر کردند که زمان بسیار زیادی تا عملیاتی شدن این فناوری موردنیاز است.

تازه ترین ها
ایتالیا
1403/10/24 - 08:47- سایرفناوری ها

ایتالیا به دنبال استفاده از استارلینک برای ارتباطات محرمانه دولتی

نخست‌وزیر ایتالیا، جورجیا ملونی، اعلام کرد که این کشور ممکن است از خدمات استارلینک برای ارتباطات ماهواره‌ای رمزنگاری‌شده جهت ارتباط نیروهای نظامی خود در سراسر جهان استفاده کند.

همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.