about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

توسعه نسل سوم هوش مصنوعی توسط دارپا

سازمان دارپا به منظور گسترش توانایی های هوش مصنوعی، 2 میلیارد دلار در این زمینه سرمایه گذاری کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا در طول 60 سال گذشته، نقشی کلیدی را در تولید و پیشرفت فناوری های هوش مصنوعی ایفا کرده است که توانایی تغییر بازی را برای وزارت دفاع آمریکا دارند.

سازمان بالا با شروع دهه ی 60 میلادی، اولین موج از فناوری های هوش مصنوعی را شکل داد. موج نخست روی دانش تولید شده توسط انسان یا سامانه های مبتنی بر قانون که قابلیت تعریف وظایف محدودی را داشتند متمرکز بود؛ اما این دستاوردها محدود و شکننده بودند. دارپا با شروع دهه ی 90 به توسعه نسل دوم از فناوری های یادگیری ماشینی هوش مصنوعی کمک کرد که از طریق حجم عظیمی از داده ها قادر به تشخیص الگو بودند.

کمک مالی دارپا به فناوری های درک زبان طبیعی، حل مشکلات، ناوبری و شناختی باعث به وجود آمدن خودروهای بی راننده، دستیارهای شخصی و پروتزهای مصنوعی شد. همچنین می توان بسیاری از برنامه های کاربردی تجاری نظامی ارزشمند اشاره کرد. موج دوم از فناوری های هوش مصنوعی به حجم زیادی از داده های آموزشی با کیفیت وابسته هستند. در نتیجه این نوآوری ها با تغییر سازگار نبوده، تضمین های عملکردی محدودی را ارائه می دهند که قادر به ارائه ی توضیح در رابطه با نتایج به دست آمده نیست.

سازمان دارپا، به منظور کاهش محدودیت های موج اول و دوم فناوری های هوش مصنوعی در حال تحقیق روی نظریه ها و کاربردهای جدیدی است که باعث می شوند ماشین ها خود را با تغییر شرایط سازگار کنند. این سازمان به دستاوردهای ایجاد شده بر پایه ی نظریه های جدید به عنوان موج سوم پیشرفت هوش مصنوعی نگاه می کند.

دارپا در زمان برگزاری نشستی که به مناسبت سالگرد تاسیس این سازمان برگزار شده بود، از طرفی به نام «AI Next» رونمایی کرد. این طرح به یک سرمایه گذاری به ارزش 2 میلیارد دلار است که روی برنامه های فعلی و آینده ی هوش مصنوعی صورت می گیرد.

استیون واکر (Steven Walker)، مدیر پروژه ی مذکور گفت:

ما با پروژه ی AI Next، با هدف ایجاد تبدیل رایانه ها از مرحله ی ابزارهایی تخصصی به همکاری در رفع مسائل، روی پروژه های چندگانه سرمایه گذاری می کنیم. دستگاه های امروزی از توانایی استدلال محتوا بی بهره هستند و برای پوشش دادن همه ی  احتمالات باید آموزش ببینند که تنها بسیار هزینه بر ، بلکه در نهایت غیر ممکن است. می خواهیم کشف کنیم که ماشین ها چگونه می توانند توانایی  استدلال و ارتباط انسان را به دست آورند تا قادر باشند شرایط و محیط جدید را تشخیص داده، با آن انطباق پیدا کنند.

دارپا در حال حاضر بیش از 20 برنامه ی مختلف را دنبال می کند تا شیوه های جدیدی به منظور پیشرفت هوش مصنوعی به وجود آورده، روش های یادگیری ماشینی نسل دوم را به قابلیت استدلال محتوا تغییر دهد. به علاوه می توان به 60 پروژه ی فعال دیگر نیز اشاره کرد از ظرفیت های هوش مصنوعی برای انجام طیف دیگری از وظایف مانند همکاری عامل تا به اشتراک گذاری پهنای باند  برای تشخیص و برطرف سازی آسیب پذیری های سایبری اشاره کرد.

همچنین دارپا قصد دارد در طول 12 ماه آینده، چندین اطلاعیه ی جدید را نیز برای آغاز توسعه ی هوش مصنوعی های پیشرفته شروع کند.

در قالب پروژه ی AI Next، احتمالا در حوزه هایی کلیدی مانند خودکارسازی فرآیند کسب و کار وزارت دفاع پژوهش صورت می گیرد. برای نمونه می توان به بررسی سطح امنیتی در طول یک هفته و اعتبار دهی سامانه های نرم افزاری در یک روز به منظور گسترش عملیاتی، اشاره کرد.

همچنین بهبود پایداری و قابلیت اطمینان سیستم هوش مصنوعی، تقویت امنیت و انعطاف پذیری یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، کاهش انرژی،داده ی مورد نیاز و ناکارآمدی عملکرد و توسعه سامانه هایی با قابلیت ارائه ی توضیح و استدلال از دیگر زمینه های مورد پژوهش هستند.

علاوه بر پروژه های تحقیقاتی یاد شده، سازمان دارپا در جولای سال 2018 از برنامه ای به نام «Artificial Intelligence Exploration» رونمایی کرد که عنصر کلیدی این پژوهش ها به حساب می آید.

تازه ترین ها
پشت
1403/12/07 - 15:32- ایران

پشت پردهٔ گزارش آلما: پروپاگاندای سایبری صهیونیست ها علیه ایران

گزارشی که موسسه الما به تازگی منتشر نموده است بیانگر ترس و وحشت رژیم صهیونیستی از قدرت سایبری ایران و تلاش برای ایران هراسی سایبری در جهان است.

آمادگی
1403/12/07 - 10:09- آمریکا

آمادگی کمتر از نیمی از شرکت‌های جهان در برابر حملات سایبری

کارشناسان اعلام کردند که با وجود افزایش حملات سایبری، کمتر از نیمی از تولیدکنندگان در جهان برای رویارویی با نقض‌های امنیتی آمادگی دارند.

عملکرد
1403/12/07 - 09:43- فناوری اطلاعات

عملکرد بهتر مغز انسان نسبت به هوش مصنوعی در پردازش متون طولانی

موسسه فناوری رژیم صهیونیستی ادعا کرد که مغز انسان در پردازش متن طولانی از هوش مصنوعی بهتر عمل می‌کند.