توسعه نسل جدید زیردریایی خودمختار توسط دارپا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان دارپا مدتی قبل برنامهای به نام «مانتا رای» (Manta Ray) را راهاندازی کرده است. هدف این برنامه توسعه نسل جدیدی از زیردریاییهای خودمختار (UUV) است که میتوانند در عمق زیاد، به مدت طولانی فعالیت کنند و توانایی حمل بار را نیز داشته باشند. این تجهیزات بدون دخالت انسان فعالیت کرده و توانایی انجام عملیات به مدت طولانی را بدون به خطر انداختن جان اپراتورها دارد.
سازمان دارپا به تازگی اعلام کرد به منظور توسعه مانتا رای و یکپارچهسازی راهکارهای موجود با 3 شرکت قرارداد همکاری امضا کرده است. این 3 شرکت «آزمایشگاههای فناوری پیشرفته لاکهید مارتین» (Lockheed Martin Advanced Technology Laboratories)، سامانههای نورثروپ گرومن (Northrop Grumman Systems Corporation) و ناواتک (Navatek) هستند.
سازمان دارپا علاوه بر شرکتهای بالا، با مترون (Metron) نیز همکاری میکند. وظیفه این شرکت توسعه فناوریهای کلیدی و راهکارهای خاص برای تولید انرژی در زیر سطح دریا است که یک ویژگی کلیدی برای موفقیت عملیات به حساب میآید.
کایل ورنر (Kyle Woerner)، مدیر برنامه مانتا رای در دفتر فناوری تاکتیکی دارپا گفت:
هدف این پروژه افزایش ظرفیتها و تواناییهای عملیات دریایی برای فرماندهان نظامی است. این طرح با استفاده از ناوگانهای مستقل و خدمه مستقر در بنادر، امکان ایجاد اختلال در عملیاتهای فعلی را به حداقل میرساند. اگر این طرح با موفقیت به مرحله اجرا برسد، نسل جدیدی از زیردریاییهای خودمختار انعطافپذیری در طول عملیات را افزایش داده بار کاری کشتیها و بندرگاههای میزبان کاهش پیدا میکند.
هدف پروژه مانتا رای توسعه فناوریهای کلیدی برای بهکارگیری آنها در طراحی زیردریاییهای خودمختار آینده است؛ اما این طراحیها به مواردی مانند منابع انرژی، تولید انرژی در زیر آب، عمق عملیاتی و پیشرانه کممصرف با راندمان بالا محدود نمیشود. همچنین این برنامه به دنبال ایجاد رویکردهایی تازه برای مدیریت عملیات و جمعآوری طیف گستردهتری از دادهها برای ناوبری دقیقتر و طبقهبندی بهتر اطلاعات است.
پروژه مانتا رای قرار است در 3 فاز تکمیل شود.